Ingredienser
- Pepparsåsen
- 500 g köttfärs
- 500 g gul lök
- 1 burk krossade tomater
- 2 msk etiopisk peppar (kryddblandning)
- salt
- Till servering
- Ris
- Formfranska
- Jordnötter (eller cashewnötter)
- Banan
- Russin
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT3H3 timmar
portioner
Etiopisk pepparsås påminner mycket om köttfärssås, men ska koka betydligt längre. Den etiopiska kryddblandningen ger rätten en härlig hetta. Serveras med bröd, ris, nötter och skivad banan.
Etiopisk pepparsås påminner mycket om köttfärssås, men ska koka betydligt längre. Den etiopiska kryddblandningen ger rätten en härlig hetta. Serveras med bröd, ris, nötter och skivad banan.
Glutenfritt recept*
*Servera med glutenfritt bröd.
Laktosfritt recept
Pepparsåsen blir godare ju längre den får koka. Den bör stå på spisen minst två timmar, men får gärna koka betydligt längre än så. Hacka löken ganska fint. Häll ner i en gryta och låt fräsa. Tillsätt köttfärsen och låt den genomstekas med löken. Häll ner krossade tomater, den etiopiska pepparblandningen och lite salt. Rör om och låt allt puttra på svag värme. Pepparsåsen ska småkoka i två till fem timmar, rör om då och då så att den inte bränner fast. Servera pepparsåsen på formfranska med kokt ris, jordnötter, skivad banan eller russin.
Publicerat 23/7 2013 av Daniel Claesson