X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Vegetariska revbensspjäll av tofu

Vegetariska revbensspjäll av tofu

PT4H4 timmar

3

portioner

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

1

Letar du efter ett växtbaserat alternativ till revbensspjäll? Då kanske detta kan vara något för dig. Konsistensen skiljer sig en hel del, men smakmässigt är denna tofuversion väldigt lik!

Letar du efter ett växtbaserat alternativ till revbensspjäll? Då kanske detta kan vara något för dig. Konsistensen skiljer sig en hel del, men smakmässigt är denna tofuversion väldigt lik!

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Tips

Du kan såklart marinera vanliga revbensspjäll eller liknande med denna marinad också, om du inte är ute efter ett vegetariskt recept.

Ingredienser

400 g tofu, fast
0,75 dl äppelcidervinäger
0,5 dl strösocker
3 msk ljus sirap
4 st vitlöksklyftor
90 g färsk ingefära
2,5 msk soja
1 tsk sambal oelek
3 msk dijonsenap
1 st apelsin
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Pressa försiktigt ut så mycket vatten som möjligt ur tofun. Vira sedan in den i hushållspapper och lägg mellan två skärbrädor. Ställ något tungt ovanpå och låt stå i 30 minuter, så att vattnet pressas ur tofun.
  2. Blanda äppelcidervinäger, socker och sirap i en kastrull. Låt koka upp. Skala vitlöken och pressa ner i kastrullen. Skala även ingefäran och finriv den på ett rivjärn. Rör ner i kastrullen. Tillsätt därefter soja, sambal oelek, dijonsenap och saften från apelsinen.
  3. Låt marinaden koka upp och sedan småkoka i ungefär tio minuter. Rör om då och då. Ta sedan kastrullen från värmen och låt marinaden svalna.
  4. Skär tofun i stavar, ca 1,5 cm breda och 1 cm höga. Lägg dem i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Knyt ihop påsarna och vänd runt, så att marinaden täcker alla delar av tofun. Låt vila i kylskåp i minst tre timmar, men gärna i ett dygn.
  5. Värm en stekpanna med lite olja till medelvärme. Lägg ner tofubitarna och pensla på ungefär hälften av marinaden. Låt steka i tio minuter, tills den börjar få fin yta. Vänd då alla tofubitarna och pensla över resten av marinaden. Låt tofun steka i ungefär tio minuter till, innan den är redo att serveras.

Pressa försiktigt ut så mycket vatten som möjligt ur tofun. Vira sedan in den i hushållspapper och lägg mellan två skärbrädor. Ställ något tungt ovanpå och låt stå i 30 minuter, så att vattnet pressas ur tofun. Blanda äppelcidervinäger, socker och sirap i en kastrull. Låt koka upp. Skala vitlöken och pressa ner i kastrullen. Skala även ingefäran och finriv den på ett rivjärn. Rör ner i kastrullen. Tillsätt därefter soja, sambal oelek, dijonsenap och saften från apelsinen. Låt marinaden koka upp och sedan småkoka i ungefär tio minuter. Rör om då och då. Ta sedan kastrullen från värmen och låt marinaden svalna. Skär tofun i stavar, ca 1,5 cm breda och 1 cm höga. Lägg dem i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Knyt ihop påsarna och vänd runt, så att marinaden täcker alla delar av tofun. Låt vila i kylskåp i minst tre timmar, men gärna i ett dygn. Värm en stekpanna med lite olja till medelvärme. Lägg ner tofubitarna och pensla på ungefär hälften av marinaden. Låt steka i tio minuter, tills den börjar få fin yta. Vänd då alla tofubitarna och pensla över resten av marinaden. Låt tofun steka i ungefär tio minuter till, innan den är redo att serveras.

Lycka till!

Publicerat 6/12 2021 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!