X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Asiatisk pumpa- och potatissoppa

Asiatisk pumpa- och potatissoppa

PT30M30 minuter

4

portioner

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

En snabblagad, slät soppa med lagom hetta och krämighet. Den äts tillsammans med nystekt halloumi, fetaost och rostade pumpakärnor.

En snabblagad, slät soppa med lagom hetta och krämighet. Den äts tillsammans med nystekt halloumi, fetaost och rostade pumpakärnor.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Ingredienser

6 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
200 g pumpa, skalad och urkärnad
200 g potatis
200 g morötter
400 ml kokosmjölk
1 st röd chili
1 tsk oregano, torkad
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
200 g halloumi
1 st lime
Till servering
100 g fetaost
2 msk rostade pumpafrön
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Häll ner vatten i en ganska stor kastrull och smula ner buljongtärningen. Låt detta koka upp. Tärna under tiden pumpan. Skala potatis och morötter och dela i ganska små bitar. Lägg ner allt i det kokande vattnet och låt det småkoka i ungefär 10 minuter, tills allt är mjukt.
  2. Tillsätt kokosmjölken. Hacka chilin och rör ner den också. Krydda med oregano, salt och peppar. Låt detta sjuda en liten stund till.
  3. Värm under tiden en stekpanna med lite smör eller olja till ganska hög värme. Dela halloumin i bitar och stek den i ett par minuter per sida. Den ska få fin färg, samtidigt som osten ska bli lite mjuk. Lägg den färdigstekta halloumin åt sidan.
  4. Pressa ner saften från limen i soppan. Smaka av och krydda mer vid behov. Servera sedan soppan tillsammans med den stekta halloumin, smulad fetaost och lite pumpakärnor.

Häll ner vatten i en ganska stor kastrull och smula ner buljongtärningen. Låt detta koka upp. Tärna under tiden pumpan. Skala potatis och morötter och dela i ganska små bitar. Lägg ner allt i det kokande vattnet och låt det småkoka i ungefär 10 minuter, tills allt är mjukt. Tillsätt kokosmjölken. Hacka chilin och rör ner den också. Krydda med oregano, salt och peppar. Låt detta sjuda en liten stund till. Värm under tiden en stekpanna med lite smör eller olja till ganska hög värme. Dela halloumin i bitar och stek den i ett par minuter per sida. Den ska få fin färg, samtidigt som osten ska bli lite mjuk. Lägg den färdigstekta halloumin åt sidan. Pressa ner saften från limen i soppan. Smaka av och krydda mer vid behov. Servera sedan soppan tillsammans med den stekta halloumin, smulad fetaost och lite pumpakärnor.

Lycka till!

Publicerat 15/10 2021 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!