Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
-
Smält smöret och låt det svalna något. Blanda majsmjöl och havregryn i en skål. Häll ner smöret och kvargen och rör om.
-
Tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel och förgrädda sedan mitt i ugnen i 10 minuter.
-
Strimla kycklingen. Skölj och hacka purjolöken. Värm en stekpanna med lite smör eller olja till medelvärme och stek kyckling och purjolök i ett par minuter. Krydda med salt och peppar. Kärna under tiden ur paprikan och skär den i bitar.
-
Ta stekpannan från värmen och rör ner paprikan. Blanda sedan i crème fraîche, ägg och ungefär hälften av osten.
-
Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och toppa med den sista osten. Grädda pajen mitt i ugnen i ungefär 25 minuter.
Sätt ugnen på 225°.
Smält smöret och låt det svalna något. Blanda majsmjöl och havregryn i en skål. Häll ner smöret och kvargen och rör om.
Tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel och förgrädda sedan mitt i ugnen i 10 minuter.
Strimla kycklingen. Skölj och hacka purjolöken. Värm en stekpanna med lite smör eller olja till medelvärme och stek kyckling och purjolök i ett par minuter. Krydda med salt och peppar. Kärna under tiden ur paprikan och skär den i bitar.
Ta stekpannan från värmen och rör ner paprikan. Blanda sedan i crème fraîche, ägg och ungefär hälften av osten.
Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och toppa med den sista osten. Grädda pajen mitt i ugnen i ungefär 25 minuter.
Lycka till!
Publicerat 14/3 2020 av Daniel Claesson
Vad tycker du om receptet? Kommentera här!