Glutenfri kycklingpaj

Glutenfri kycklingpaj

PT45M45 minuter

1

st

Matlådevänligt

Passar matlåda

Glutenfritt recept

Tips

Du kan även använda grillad kyckling i pajen.

Ingredienser

Pajdeg
150 g smör
2,5 dl majsmjöl, finmalet
2,5 dl havregyn (glutenfria)
1 dl kvarg
Fyllning
300 g kycklingfiléer
0,5 st purjolök
salt och peppar
1 st röd paprika
3 dl crème fraîche med paprika och chili
3 st ägg
2 dl riven ost
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Smält smöret och låt det svalna något. Blanda majsmjöl och havregryn i en skål. Häll ner smöret och kvargen och rör om.
  3. Tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel och förgrädda sedan mitt i ugnen i 10 minuter.
  4. Strimla kycklingen. Skölj och hacka purjolöken. Värm en stekpanna med lite smör eller olja till medelvärme och stek kyckling och purjolök i ett par minuter. Krydda med salt och peppar. Kärna under tiden ur paprikan och skär den i bitar.
  5. Ta stekpannan från värmen och rör ner paprikan. Blanda sedan i crème fraîche, ägg och ungefär hälften av osten.
  6. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och toppa med den sista osten. Grädda pajen mitt i ugnen i ungefär 25 minuter.

Sätt ugnen på 225°. Smält smöret och låt det svalna något. Blanda majsmjöl och havregryn i en skål. Häll ner smöret och kvargen och rör om. Tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel och förgrädda sedan mitt i ugnen i 10 minuter. Strimla kycklingen. Skölj och hacka purjolöken. Värm en stekpanna med lite smör eller olja till medelvärme och stek kyckling och purjolök i ett par minuter. Krydda med salt och peppar. Kärna under tiden ur paprikan och skär den i bitar. Ta stekpannan från värmen och rör ner paprikan. Blanda sedan i crème fraîche, ägg och ungefär hälften av osten. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och toppa med den sista osten. Grädda pajen mitt i ugnen i ungefär 25 minuter.

Lycka till!

Publicerat 14/3 2020 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!