X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Hallonsufflé

Hallonsufflé

PT60M60 minuter

6

st

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

1

En fin och god sufflé är en imponerande dessert. Detta recept ger dig söta och fluffiga suffléer med en god hallonsmak. Håll bara koll på dem i ugnen så att de inte blir brända!

En fin och god sufflé är en imponerande dessert. Detta recept ger dig söta och fluffiga suffléer med en god hallonsmak. Håll bara koll på dem i ugnen så att de inte blir brända!

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Använd laktosfritt smör till formarna

Tips

100 g äggvita motsvarar ungefär tre ägg.

Ingredienser

250 g hallon, frysta
1,5 msk potatismjöl
1,5 msk vatten
100 g äggvita
1 msk citronsaft
0,5 dl strösocker
Till formarna
1 msk smör
1 msk strösocker
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg de frysta hallonen i kastrull och koka dem. Rör dem till ett mos. Blanda potatismjöl med vattnet och häll ner i hallonen. Koka upp allt under omrörning och ställ sedan åt sidan för att svalna.
  3. Vispa äggvitan till ett fast hårt skum. Tillsätt citronsaften och sockret under tiden, lite i taget.
  4. Vänd ner häften av äggvitan i hallonen. Vänd sedan försiktigt ner resten av äggvitan också.
  5. Smörj och sockra 6 st små, raka ugnsformar som rymmer ca en dl. Se till att formarna blir helt smorda och sockrade på insidan. Fördela smeten jämnt i formarna.
  6. Grädda mitt ugnen i ca 10-15 minuter. Servera därefter suffléerna direkt.

Sätt ugnen på 200°. Lägg de frysta hallonen i kastrull och koka dem. Rör dem till ett mos. Blanda potatismjöl med vattnet och häll ner i hallonen. Koka upp allt under omrörning och ställ sedan åt sidan för att svalna. Vispa äggvitan till ett fast hårt skum. Tillsätt citronsaften och sockret under tiden, lite i taget. Vänd ner häften av äggvitan i hallonen. Vänd sedan försiktigt ner resten av äggvitan också. Smörj och sockra [get_antal] st små, raka ugnsformar som rymmer ca en dl. Se till att formarna blir helt smorda och sockrade på insidan. Fördela smeten jämnt i formarna. Grädda mitt ugnen i ca 10-15 minuter. Servera därefter suffléerna direkt.

Lycka till!

Publicerat 2/1 2021 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!