Hallonsufflé

Imponerande och god dessert

Hallonsufflé

En fin och god sufflé är en imponerande dessert. Detta recept ger dig söta och fluffiga suffléer med en god hallonsmak. Håll bara koll på dem i ugnen så att de inte blir brända!

En fin och god sufflé är en imponerande dessert. Detta recept ger dig söta och fluffiga suffléer med en god hallonsmak. Håll bara koll på dem i ugnen så att de inte blir brända!

Lagas på 60 minuter

PT60M60 minuter

6

st

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Använd laktosfritt smör till formarna

Tips

100 g äggvita motsvarar ungefär tre ägg.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

250 g hallon, frysta
1,5 msk potatismjöl
1,5 msk vatten
100 g äggvita
1 msk citronsaft
0,5 dl strösocker
Till formarna
1 msk smör
1 msk strösocker
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg de frysta hallonen i kastrull och koka dem. Rör dem till ett mos. Blanda potatismjöl med vattnet och häll ner i hallonen. Koka upp allt under omrörning och ställ sedan åt sidan för att svalna.
  3. Vispa äggvitan till ett fast hårt skum. Tillsätt citronsaften och sockret under tiden, lite i taget.
  4. Vänd ner häften av äggvitan i hallonen. Vänd sedan försiktigt ner resten av äggvitan också.
  5. Smörj och sockra 6 st små, raka ugnsformar som rymmer ca en dl. Se till att formarna blir helt smorda och sockrade på insidan. Fördela smeten jämnt i formarna.
  6. Grädda mitt ugnen i ca 10-15 minuter. Servera därefter suffléerna direkt.

Sätt ugnen på 200°. Lägg de frysta hallonen i kastrull och koka dem. Rör dem till ett mos. Blanda potatismjöl med vattnet och häll ner i hallonen. Koka upp allt under omrörning och ställ sedan åt sidan för att svalna. Vispa äggvitan till ett fast hårt skum. Tillsätt citronsaften och sockret under tiden, lite i taget. Vänd ner häften av äggvitan i hallonen. Vänd sedan försiktigt ner resten av äggvitan också. Smörj och sockra [get_antal] st små, raka ugnsformar som rymmer ca en dl. Se till att formarna blir helt smorda och sockrade på insidan. Fördela smeten jämnt i formarna. Grädda mitt ugnen i ca 10-15 minuter. Servera därefter suffléerna direkt.

Smaklig måltid!

Publicerat 2/1 2021 av

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼