Ingredienser
- 250 g hallon, frysta
- 1,5 msk potatismjöl
- 1,5 msk vatten
- 100 g äggvita
- 1 msk citronsaft
- 0,5 dl strösocker
- Till formarna
- 1 msk smör
- 1 msk strösocker
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT60M60 minuter
st
Lakto-ovo-vegetariskt recept
En fin och god sufflé är en imponerande dessert. Detta recept ger dig söta och fluffiga suffléer med en god hallonsmak. Håll bara koll på dem i ugnen så att de inte blir brända!
En fin och god sufflé är en imponerande dessert. Detta recept ger dig söta och fluffiga suffléer med en god hallonsmak. Håll bara koll på dem i ugnen så att de inte blir brända!
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept*
*Använd laktosfritt smör till formarna
100 g äggvita motsvarar ungefär tre ägg.
Sätt ugnen på 200°. Lägg de frysta hallonen i kastrull och koka dem. Rör dem till ett mos. Blanda potatismjöl med vattnet och häll ner i hallonen. Koka upp allt under omrörning och ställ sedan åt sidan för att svalna. Vispa äggvitan till ett fast hårt skum. Tillsätt citronsaften och sockret under tiden, lite i taget. Vänd ner häften av äggvitan i hallonen. Vänd sedan försiktigt ner resten av äggvitan också. Smörj och sockra [get_antal] st små, raka ugnsformar som rymmer ca en dl. Se till att formarna blir helt smorda och sockrade på insidan. Fördela smeten jämnt i formarna. Grädda mitt ugnen i ca 10-15 minuter. Servera därefter suffléerna direkt.
Publicerat 2/1 2021 av Daniel Claesson