Ingredienser
- 400 g halloumi
- 1 st rödlök
- 250 g zucchini
- 2 st vitlöksklyftor
- salt och peppar
- 250 g körsbärstomater
- 400 g krossade tomater
- 80 g babyspenat, färsk
- 250 g pasta, gärna penne eller fusilli
- 150 g riven mozzarella
En god lakto-ovo-vegetarisk halloumigratäng med pasta, zucchini, tomat och spenat. Gratängen innehåller två sorters ost. Du gör den enkelt på max 40 minuter och maten passar alldeles utmärkt i matlådan.
En god lakto-ovo-vegetarisk halloumigratäng med pasta, zucchini, tomat och spenat. Gratängen innehåller två sorters ost. Du gör den enkelt på max 40 minuter och maten passar alldeles utmärkt i matlådan.
PT40M40 minuter
portioner
Lakto-ovo-vegetariskt recept
Passar matlåda
Glutenfritt recept*
*Receptet är glutenfritt om du använder glutenfri pasta
Sätt ugnen på 225°. Skär halloumin i centimeterstora tärningar. Värm en stekpanna med lite smör eller olja till strax över medelvärme. Stek halloumin i ett par minuter, så att den får fin yta. Häll sedan ner den i en skål. Skala och hacka rödlöken. Riv zucchinin på den grova sidan av ett rivjärn och pressa ut överflödigt vatten. Skala och finhacka vitlöken. Fräs rödlök, zucchini och vitlök på ganska hög värme i en stekpanna med lite smör eller olja. Krydda med salt och peppar. Häll sedan ner allt i skålen med halloumi. Dela tomaterna i fjärdedelar och häll ner dem också. Tillsätt krossade tomater och spenat och krydda med mer salt och peppar. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Häll av vattnet och lägg ner pastan i en ugnsform. Häll över tomat- och grönsaksblandningen och fördela den i pastan. Toppa med mozzarellaosten. Gratinera mitt i ugnen i ungefär 10 minuter.
Publicerat 7/10 2019 av Daniel Claesson
30 min
50 min
20 min
Annons ▼
Annons ▼