X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Halloumi- och pastagratäng

Halloumi- och pastagratäng

PT40M40 minuter

4

portioner

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

En god lakto-ovo-vegetarisk halloumigratäng med pasta, zucchini, tomat och spenat. Gratängen innehåller två sorters ost. Du gör den enkelt på max 40 minuter och maten passar alldeles utmärkt i matlådan.

En god lakto-ovo-vegetarisk halloumigratäng med pasta, zucchini, tomat och spenat. Gratängen innehåller två sorters ost. Du gör den enkelt på max 40 minuter och maten passar alldeles utmärkt i matlådan.

Glutenfritt recept*
*Receptet är glutenfritt om du använder glutenfri pasta

Ingredienser

400 g halloumi
1 st rödlök
250 g zucchini
2 st vitlöksklyftor
salt och peppar
250 g körsbärstomater
400 g krossade tomater
80 g babyspenat, färsk
250 g pasta, gärna penne eller fusilli
150 g riven mozzarella
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär halloumin i centimeterstora tärningar. Värm en stekpanna med lite smör eller olja till strax över medelvärme. Stek halloumin i ett par minuter, så att den får fin yta. Häll sedan ner den i en skål.
  3. Skala och hacka rödlöken. Riv zucchinin på den grova sidan av ett rivjärn och pressa ut överflödigt vatten. Skala och finhacka vitlöken.
  4. Fräs rödlök, zucchini och vitlök på ganska hög värme i en stekpanna med lite smör eller olja. Krydda med salt och peppar. Häll sedan ner allt i skålen med halloumi.
  5. Dela tomaterna i fjärdedelar och häll ner dem också. Tillsätt krossade tomater och spenat och krydda med mer salt och peppar.
  6. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Häll av vattnet och lägg ner pastan i en ugnsform. Häll över tomat- och grönsaksblandningen och fördela den i pastan. Toppa med mozzarellaosten.
  7. Gratinera mitt i ugnen i ungefär 10 minuter.

Sätt ugnen på 225°. Skär halloumin i centimeterstora tärningar. Värm en stekpanna med lite smör eller olja till strax över medelvärme. Stek halloumin i ett par minuter, så att den får fin yta. Häll sedan ner den i en skål. Skala och hacka rödlöken. Riv zucchinin på den grova sidan av ett rivjärn och pressa ut överflödigt vatten. Skala och finhacka vitlöken. Fräs rödlök, zucchini och vitlök på ganska hög värme i en stekpanna med lite smör eller olja. Krydda med salt och peppar. Häll sedan ner allt i skålen med halloumi. Dela tomaterna i fjärdedelar och häll ner dem också. Tillsätt krossade tomater och spenat och krydda med mer salt och peppar. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Häll av vattnet och lägg ner pastan i en ugnsform. Häll över tomat- och grönsaksblandningen och fördela den i pastan. Toppa med mozzarellaosten. Gratinera mitt i ugnen i ungefär 10 minuter.

Lycka till!

Publicerat 7/10 2019 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!