Halloumi- och pastagratäng

Gratäng med zucchini, tomat, mozarella och spenat

Halloumi- och pastagratäng

En god lakto-ovo-vegetarisk halloumigratäng med pasta, zucchini, tomat och spenat. Gratängen innehåller två sorters ost. Du gör den enkelt på max 40 minuter och maten passar alldeles utmärkt i matlådan.

En god lakto-ovo-vegetarisk halloumigratäng med pasta, zucchini, tomat och spenat. Gratängen innehåller två sorters ost. Du gör den enkelt på max 40 minuter och maten passar alldeles utmärkt i matlådan.

Lagas på 40 minuter

PT40M40 minuter

4

portioner

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Receptet är glutenfritt om du använder glutenfri pasta

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

400 g halloumi
1 st rödlök
250 g zucchini
2 st vitlöksklyftor
salt och peppar
250 g körsbärstomater
400 g krossade tomater
80 g babyspenat, färsk
250 g pasta, gärna penne eller fusilli
150 g riven mozzarella
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär halloumin i centimeterstora tärningar. Värm en stekpanna med lite smör eller olja till strax över medelvärme. Stek halloumin i ett par minuter, så att den får fin yta. Häll sedan ner den i en skål.
  3. Skala och hacka rödlöken. Riv zucchinin på den grova sidan av ett rivjärn och pressa ut överflödigt vatten. Skala och finhacka vitlöken.
  4. Fräs rödlök, zucchini och vitlök på ganska hög värme i en stekpanna med lite smör eller olja. Krydda med salt och peppar. Häll sedan ner allt i skålen med halloumi.
  5. Dela tomaterna i fjärdedelar och häll ner dem också. Tillsätt krossade tomater och spenat och krydda med mer salt och peppar.
  6. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Häll av vattnet och lägg ner pastan i en ugnsform. Häll över tomat- och grönsaksblandningen och fördela den i pastan. Toppa med mozzarellaosten.
  7. Gratinera mitt i ugnen i ungefär 10 minuter.

Sätt ugnen på 225°. Skär halloumin i centimeterstora tärningar. Värm en stekpanna med lite smör eller olja till strax över medelvärme. Stek halloumin i ett par minuter, så att den får fin yta. Häll sedan ner den i en skål. Skala och hacka rödlöken. Riv zucchinin på den grova sidan av ett rivjärn och pressa ut överflödigt vatten. Skala och finhacka vitlöken. Fräs rödlök, zucchini och vitlök på ganska hög värme i en stekpanna med lite smör eller olja. Krydda med salt och peppar. Häll sedan ner allt i skålen med halloumi. Dela tomaterna i fjärdedelar och häll ner dem också. Tillsätt krossade tomater och spenat och krydda med mer salt och peppar. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Häll av vattnet och lägg ner pastan i en ugnsform. Häll över tomat- och grönsaksblandningen och fördela den i pastan. Toppa med mozzarellaosten. Gratinera mitt i ugnen i ungefär 10 minuter.

Smaklig måltid!

Publicerat 7/10 2019 av

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼