X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Vegetariska filodegspiroger. Bild:

Vegetariska filodegspiroger

PT60M60 minuter

4

portioner

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Enkla piroger med filodeg, fyllda med fetaost, spenat och citron. Du kan servera dem som en förrätt, en del av en buffé eller som huvudrätt till middag. Pirogernas fyllning går att variera på många sätt.

Enkla piroger med filodeg, fyllda med fetaost, spenat och citron. Du kan servera dem som en förrätt, en del av en buffé eller som huvudrätt till middag. Pirogernas fyllning går att variera på många sätt.

Ingredienser

300 g fetaost
450 g spenat
1 dl färsk persilja
250 g filodeg
2 msk citronsaft
citronpeppar
1 st ägg
sesamfrön
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dela fetaosten i ganska små bitar. Tina spenaten om den är fryst. Finhacka persiljan.
  3. Rulla ut filodegen. Skär de stora arken i fyra delar, ungefär 10 x 15 cm.
  4. Lägg två degbitar på varandra. Fördela lite fetaost och spenat längs ena kortsidan. Häll på några droppar citronsaft, lite  persilja och krydda med citronpeppar. Vik in långsidorna lite och rulla sedan ihop pirogen. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Upprepa med resten av degen och fyllningen.
  5. Vispa snabbt upp ägget och pensla pirogerna. Strö sedan över lite sesamfrön.
  6. Grädda pirogerna mitt i ugnen i 7-10 minuter, tills de har fått en fin yta. Servera med en grönsallad och gärna en kall yoghurtsås.

Sätt ugnen på 225°. Dela fetaosten i ganska små bitar. Tina spenaten om den är fryst. Finhacka persiljan. Rulla ut filodegen. Skär de stora arken i fyra delar, ungefär 10 x 15 cm. Lägg två degbitar på varandra. Fördela lite fetaost och spenat längs ena kortsidan. Häll på några droppar citronsaft, lite  persilja och krydda med citronpeppar. Vik in långsidorna lite och rulla sedan ihop pirogen. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Upprepa med resten av degen och fyllningen. Vispa snabbt upp ägget och pensla pirogerna. Strö sedan över lite sesamfrön. Grädda pirogerna mitt i ugnen i 7-10 minuter, tills de har fått en fin yta. Servera med en grönsallad och gärna en kall yoghurtsås.

Lycka till!

Publicerat 10/5 2016 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!