X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Thailändska chiliburgare

Thailändska chiliburgare

PT20M20 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Detta är egentligen en blandning mellan köttfärsbiffar och hamburgare. Röd thaicurry ger biffarna en riktigt god asiatisk smak. Ät nötfärsbiffarna i ciabattabröd tillsammans med sallad och sweet chilisås.

Detta är egentligen en blandning mellan köttfärsbiffar och hamburgare. Röd thaicurry ger biffarna en riktigt god asiatisk smak. Ät nötfärsbiffarna i ciabattabröd tillsammans med sallad och sweet chilisås.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Välj glutenfritt ströbröd och ciabatta.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

500 g nötfärs
1 msk röd currypasta, thailändsk
25 g ströbröd
1 st ägg
salt och peppar
färsk koriander
Till severing
4 st ciabattabröd
sweet chilisås
sallad
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Häll ner nötfärsen i en bunke. Blanda i röd currypasta, ströbröd och ägg. Krydda rejält med salt och peppar. Hacka lite färsk koriander och blanda ner det också.
  2. Dela smeten i 8 bitar och forma till runda köttfärsbiffar.
  3. Värm en stekpanna med smör eller olja till drygt medelvärme. Stek biffarna i ungefär 4-5 minuter per sida, så att de får fin yta och är helt genomstekta.
  4. Dela ciabattabröden och lägg i lite sallad. Lägg sedan två köttfärsbiffar i varje bröd och häll på lite sweet chilisås.

Häll ner nötfärsen i en bunke. Blanda i röd currypasta, ströbröd och ägg. Krydda rejält med salt och peppar. Hacka lite färsk koriander och blanda ner det också. Dela smeten i [get_dubbel_antal] bitar och forma till runda köttfärsbiffar. Värm en stekpanna med smör eller olja till drygt medelvärme. Stek biffarna i ungefär 4-5 minuter per sida, så att de får fin yta och är helt genomstekta. Dela ciabattabröden och lägg i lite sallad. Lägg sedan två köttfärsbiffar i varje bröd och häll på lite sweet chilisås.

Lycka till!

Publicerat 30/12 2017 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!