Ingredienser
- 4 st laxfiléer
- 2 msk sesamfrön
- 1 dl cashewnötter, rostade
- Glaze
- 2 dl sweet chilisås
- 2 dl teriyakisås
- 1 st vitlöksklyfta
- 1,5 msk färsk ingefära
- 1 dl färsk koriander
- 1 st lime
- 1 st röd chili
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
portioner
Passar matlåda
Lax är både enkelt och gott att grilla. Detta recept är med en söt och het glaze som smakar ingefära, lime och vitlök. Laxen kan även tillagas i ugn och kan serveras med klyftpotatis eller ris.
Lax är både enkelt och gott att grilla. Detta recept är med en söt och het glaze som smakar ingefära, lime och vitlök. Laxen kan även tillagas i ugn och kan serveras med klyftpotatis eller ris.
Laktosfritt recept
Ta fram laxfiléerna, torka gärna av dem med lite papper. Blanda sweet chilisås och teriyakisås, pressa ner vitlöken. Riv ner ingefäran och hacka koriandern. Riv skalet från hälften av limen och pressa saften, häll ner i glazen. Finhacka hälften av chilin och rör ner den också. Pensla laxen med glazen på båda sidorna. Grilla den i cirka 3 minuter per sida. Pensla på mer glaze under grillningen. Rosta sesamfröna i en torr och het stekpanna. Skär resten av limen och chilin i tunna skivor. Toppa den färdiga laxen med sesamfrön, lime, chili och cashewnötter. Servera gärna med klyftpotatis eller ris och resten av glazen som sås.
Publicerat 30/7 2014 av Daniel Claesson