Ingredienser
- 100 g smör, rumstempererat
- 2 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 3 st ägg
- 7 dl vetemjöl
- 1 krm salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl polkagrisar
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT60M60 minuter
st
Söta och goda skorpor med härlig smak av polkagris. Perfekt att ha om du är sugen på något sött, eller som en fin present att ge bort.
Söta och goda skorpor med härlig smak av polkagris. Perfekt att ha om du är sugen på något sött, eller som en fin present att ge bort.
Laktosfritt recept*
*Använd laktosfritt smör.
Antal, i detta recept, syftar inte på faktiska skorpor utan på de längder som sedan skärs i bsicottibitar.
Sätt ugnen på 175°. Blanda samman smör, strösocker och bakpulver i en ganska stor bunke. Rör sedan ner ett ägg i taget. Blanda vetemjöl, salt och vaniljsocker i en separat skål. Krossa och/eller hacka polkagrisarna och häll ner i mjölet. Rör ner mjölblandningen, lite i taget, i smeten och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela den i [get_antal] delar, som formas till långsmala längder. Lägg dessa på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Skär sedan längderna i 2 cm tjocka bitar. Stäng av ugnen och ställ tillbaka skorporna i ugnen. Låt dem torka i eftervärmen och gärna över natten.
Publicerat 30/12 2019 av Daniel Claesson