Polkagrisbiscotti

Härligt söta skorpor med mintsmak

Polkagrisbiscotti

Söta och goda skorpor med härlig smak av polkagris. Perfekt att ha om du är sugen på något sött, eller som en fin present att ge bort.

Söta och goda skorpor med härlig smak av polkagris. Perfekt att ha om du är sugen på något sött, eller som en fin present att ge bort.

Lagas på 60 minuter

PT60M60 minuter

4

st

laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Använd laktosfritt smör.

Tips

Antal, i detta recept, syftar inte på faktiska skorpor utan på de längder som sedan skärs i bsicottibitar.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

100 g smör, rumstempererat
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
3 st ägg
7 dl vetemjöl
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl polkagrisar
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda samman smör, strösocker och bakpulver i en ganska stor bunke. Rör sedan ner ett ägg i taget.
  3. Blanda vetemjöl, salt och vaniljsocker i en separat skål. Krossa och/eller hacka polkagrisarna och häll ner i mjölet.
  4. Rör ner mjölblandningen, lite i taget, i smeten och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela den i 4 delar, som formas till långsmala längder. Lägg dessa på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Skär sedan längderna i 2 cm tjocka bitar. Stäng av ugnen och ställ tillbaka skorporna i ugnen. Låt dem torka i eftervärmen och gärna över natten.

Sätt ugnen på 175°. Blanda samman smör, strösocker och bakpulver i en ganska stor bunke. Rör sedan ner ett ägg i taget. Blanda vetemjöl, salt och vaniljsocker i en separat skål. Krossa och/eller hacka polkagrisarna och häll ner i mjölet. Rör ner mjölblandningen, lite i taget, i smeten och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela den i [get_antal] delar, som formas till långsmala längder. Lägg dessa på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Skär sedan längderna i 2 cm tjocka bitar. Stäng av ugnen och ställ tillbaka skorporna i ugnen. Låt dem torka i eftervärmen och gärna över natten.

Smaklig måltid!

Publicerat 30/12 2019 av

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼