Ingredienser
- 100 g smör eller margarin
- 2 st ägg
- 3 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk kanel
- 1 tsk kardemumma
- 1,5 dl mjölk
- ströbröd
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT60M60 minuter
st
Mjuka pepparkakor doftar och smakar jul. Denna kaka är snabb och enkel att röra ihop och passar väldigt bra till en kopp te eller kaffe. Kakan kan frysas in, sedan har du alltid fikabrödet redo.
Mjuka pepparkakor doftar och smakar jul. Denna kaka är snabb och enkel att röra ihop och passar väldigt bra till en kopp te eller kaffe. Kakan kan frysas in, sedan har du alltid fikabrödet redo.
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och ställ åt sidan så att det svalnar. Vispa ägg och socker poröst i en stor skål eller bunke. Du ska nästan inte kunna känna sockret med vispen. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och kardemumma. Häll sedan ner detta i äggen och sockret. Häll ner mjölken och smöret. Blanda försiktigt allt till en jämn smet, men vispa inte och rör inte mer än nödvändigt. Bröa en kakform med margarin och ströbröd och häll ned smeten. Grädda i ugnens nedre halva i cirka 45 minuter, eller tills kakan är genomgräddad och gyllenbrun på ytan.
Publicerat 7/8 2013 av Daniel Claesson