Ingredienser
- 500 g laxfilé
- 3 st salladslökar
- 2 st vitlöksklyftor
- salt och peppar
- 2 msk maizenaredning (ljus), eller idealmjöl
- Till servering
- 8 st hamburgerbröd
- ruccola
- remouladsås
- rostad lök
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT40M40 minuter
portioner
Om du har tröttnat på lax i ugn eller vanliga hamburgare borde du testa att göra laxburgare. Smeten mixas snabbt samman i matberedare och de goda laxbiffarna tar bara ett par minuter att steka.
Om du har tröttnat på lax i ugn eller vanliga hamburgare borde du testa att göra laxburgare. Smeten mixas snabbt samman i matberedare och de goda laxbiffarna tar bara ett par minuter att steka.
Glutenfritt recept*
*Välj glutenfritt bröd.
Laktosfritt recept
Dela laxen i mindre bitar och lägg i en matberedare. Dela salladslöken och häll ner den med laxen. Skala vitlöken och häll ner den också. Mixa snabbt samman allt till en grov massa. Krydda rejält med salt och peppar och häll i maizenan. Kör sedan ett par sekunder till i matberedaren. Dela smeten i [get_dubbel_antal] delar, rulla dem till bollar som sedan plattas ut till biffar. Stek burgarna i smör, cirka 3 minuter per sida. Lägg en laxburgare i ett hamburgerbröd. Fyll det med ruccola, lite remouladsås och toppa med rostad lök. Du kan även servera dem med klyftpotatis, potatismos eller liknande.
Publicerat 23/4 2014 av Daniel Claesson