X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Egna laxburgare

Egna laxburgare

PT40M40 minuter

4

portioner

0

Om du har tröttnat på lax i ugn eller vanliga hamburgare borde du testa att göra laxburgare. Smeten mixas snabbt samman i matberedare och de goda laxbiffarna tar bara ett par minuter att steka.

Om du har tröttnat på lax i ugn eller vanliga hamburgare borde du testa att göra laxburgare. Smeten mixas snabbt samman i matberedare och de goda laxbiffarna tar bara ett par minuter att steka.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Välj glutenfritt bröd.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

500 g laxfilé
3 st salladslökar
2 st vitlöksklyftor
salt och peppar
2 msk maizenaredning (ljus), eller idealmjöl
Till servering
8 st hamburgerbröd
ruccola
remouladsås
rostad lök
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Dela laxen i mindre bitar och lägg i en matberedare. Dela salladslöken och häll ner den med laxen. Skala vitlöken och häll ner den också.
  2. Mixa snabbt samman allt till en grov massa. Krydda rejält med salt och peppar och häll i maizenan. Kör sedan ett par sekunder till i matberedaren.
  3. Dela smeten i 8 delar, rulla dem till bollar som sedan plattas ut till biffar. Stek burgarna i smör, cirka 3 minuter per sida.
  4. Lägg en laxburgare i ett hamburgerbröd. Fyll det med ruccola, lite remouladsås och toppa med rostad lök. Du kan även servera dem med klyftpotatis, potatismos eller liknande.

Dela laxen i mindre bitar och lägg i en matberedare. Dela salladslöken och häll ner den med laxen. Skala vitlöken och häll ner den också. Mixa snabbt samman allt till en grov massa. Krydda rejält med salt och peppar och häll i maizenan. Kör sedan ett par sekunder till i matberedaren. Dela smeten i [get_dubbel_antal] delar, rulla dem till bollar som sedan plattas ut till biffar. Stek burgarna i smör, cirka 3 minuter per sida. Lägg en laxburgare i ett hamburgerbröd. Fyll det med ruccola, lite remouladsås och toppa med rostad lök. Du kan även servera dem med klyftpotatis, potatismos eller liknande.

Lycka till!

Publicerat 23/4 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!