Ingredienser
- 1000 g laxfilé i hel bit
- 2 dl sweet chilisås
- 2 dl teriyakisås
- 1 st röd chili
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 dl färsk koriander
- 1,5 msk färsk ingefära
- 1 st lime
- salt och peppar
- 2 msk sesamfrön
- cashewnötter
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT45M45 minuter
portioner
Passar matlåda
En hel laxfilé toppas med en söt och het glaze, fylld av asiatiska dofter och smaker. Laxen får gärna serveras med nykokt basmatiris, cashewnötter och den glaze som blir över.
En hel laxfilé toppas med en söt och het glaze, fylld av asiatiska dofter och smaker. Laxen får gärna serveras med nykokt basmatiris, cashewnötter och den glaze som blir över.
Laktosfritt recept
Sätt ugnen på 175°. Lägg laxen i botten av en ugnsform, låt skinnsidan vara neråt. Blanda sweet chilisås och teriyakisås i en skål. Kärna ur och finhacka chilin. Häll ner det mesta av chilin i såsen, spara lite till senare. Pressa i vitlöken, hackad koriander, riven ingefära samt skalet och juicen från limen. Krydda laxen med salt och peppar. Häll över ungefär en fjärdedel av glazen, toppa med sesamfrön och den sparade chilin. Tillaga laxen mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Servera med nykokt ris, resten av glazen och cashewnötter.
Publicerat 1/12 2014 av Daniel Claesson