X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Het asiatisk lax i ugn

Het asiatisk lax i ugn

PT45M45 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

1

En hel laxfilé toppas med en söt och het glaze, fylld av asiatiska dofter och smaker. Laxen får gärna serveras med nykokt basmatiris, cashewnötter och den glaze som blir över.

En hel laxfilé toppas med en söt och het glaze, fylld av asiatiska dofter och smaker. Laxen får gärna serveras med nykokt basmatiris, cashewnötter och den glaze som blir över.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

1000 g laxfilé i hel bit
2 dl sweet chilisås
2 dl teriyakisås
1 st röd chili
1 st vitlöksklyfta
1 dl färsk koriander
1,5 msk färsk ingefära
1 st lime
salt och peppar
2 msk sesamfrön
cashewnötter
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Lägg laxen i botten av en ugnsform, låt skinnsidan vara neråt.
  3. Blanda sweet chilisås och teriyakisås i en skål. Kärna ur och finhacka chilin. Häll ner det mesta av chilin i såsen, spara lite till senare. Pressa i vitlöken, hackad koriander, riven ingefära samt skalet och juicen från limen.
  4. Krydda laxen med salt och peppar. Häll över ungefär en fjärdedel av glazen, toppa med sesamfrön och den sparade chilin.
  5. Tillaga laxen mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Servera med nykokt ris, resten av glazen och cashewnötter.

Sätt ugnen på 175°. Lägg laxen i botten av en ugnsform, låt skinnsidan vara neråt. Blanda sweet chilisås och teriyakisås i en skål. Kärna ur och finhacka chilin. Häll ner det mesta av chilin i såsen, spara lite till senare. Pressa i vitlöken, hackad koriander, riven ingefära samt skalet och juicen från limen. Krydda laxen med salt och peppar. Häll över ungefär en fjärdedel av glazen, toppa med sesamfrön och den sparade chilin. Tillaga laxen mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Servera med nykokt ris, resten av glazen och cashewnötter.

Lycka till!

Publicerat 1/12 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!