X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Het nudelwok med kyckling. Bild:

Het nudelwok med kyckling

PT30M30 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Detta blir faktiskt lika gott som den thaimat som går att köpa i fler och fler restauranger. Currypastan ger en skön hetta som balanseras med kokosmjölken och honungen. Kanongott!

Detta blir faktiskt lika gott som den thaimat som går att köpa i fler och fler restauranger. Currypastan ger en skön hetta som balanseras med kokosmjölken och honungen. Kanongott!

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Om du byter till glutenfria nudlar (t.ex. risnudlar).

Ingredienser

200 g äggnudlar
1 st paprika
1 burk strimlade bambuskott
2 st rödlökar
1 burk ananasringar
1 tsk currypasta (helst röd)
1 burk kokosmjölk
1 msk flytande honung
400 g kyckling
1 burk champinjoner
cashewnötter
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Spola dem i kallt vatten och låt
    dem rinna av. Skär kycklingen i mindre bitar. Lägg dem ev. i valfri marinering (tex soja och limesaft samt riven ingefära) i ca 15 min.
  2. Kärna ur och strimla paprikan, låt bambuskotten rinna av. Hacka rödlöken och dela ananasen i små bitar. Fräs paprika, bambuskott, lök, champinjonerna, ananas och currypastan i lite rapsolja i en wok eller stor stekpanna.
  3. Tillsätt kokosmjölk och flytande honung. Låt allt koka upp. Stek under tiden kycklingen försiktigt i lite olja. Lägg nudlarna i woken och rör om. Tillsätt kycklingen och nötterna och låt allt bli genomvarmt.

Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Spola dem i kallt vatten och låt
dem rinna av. Skär kycklingen i mindre bitar. Lägg dem ev. i valfri marinering (tex soja och limesaft samt riven ingefära) i ca 15 min. Kärna ur och strimla paprikan, låt bambuskotten rinna av. Hacka rödlöken och dela ananasen i små bitar. Fräs paprika, bambuskott, lök, champinjonerna, ananas och currypastan i lite rapsolja i en wok eller stor stekpanna. Tillsätt kokosmjölk och flytande honung. Låt allt koka upp. Stek under tiden kycklingen försiktigt i lite olja. Lägg nudlarna i woken och rör om. Tillsätt kycklingen och nötterna och låt allt bli genomvarmt.

Lycka till!

Publicerat 3/2 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!