Het nudelwok med kyckling

Het nudelwok med kyckling

PT30M30 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Detta blir faktiskt lika gott som den thaimat som går att köpa i fler och fler restauranger. Currypastan ger en skön hetta som balanseras med kokosmjölken och honungen. Kanongott!

Detta blir faktiskt lika gott som den thaimat som går att köpa i fler och fler restauranger. Currypastan ger en skön hetta som balanseras med kokosmjölken och honungen. Kanongott!

Glutenfritt recept*
*Om du byter till glutenfria nudlar (t.ex. risnudlar).

Ingredienser

200 g äggnudlar
1 st paprika
1 burk strimlade bambuskott
2 st rödlökar
1 burk ananasringar
1 tsk currypasta (helst röd)
1 burk kokosmjölk
1 msk flytande honung
400 g kyckling
1 burk champinjoner
cashewnötter
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Spola dem i kallt vatten och låt
    dem rinna av. Skär kycklingen i mindre bitar. Lägg dem ev. i valfri marinering (tex soja och limesaft samt riven ingefära) i ca 15 min.
  2. Kärna ur och strimla paprikan, låt bambuskotten rinna av. Hacka rödlöken och dela ananasen i små bitar. Fräs paprika, bambuskott, lök, champinjonerna, ananas och currypastan i lite rapsolja i en wok eller stor stekpanna.
  3. Tillsätt kokosmjölk och flytande honung. Låt allt koka upp. Stek under tiden kycklingen försiktigt i lite olja. Lägg nudlarna i woken och rör om. Tillsätt kycklingen och nötterna och låt allt bli genomvarmt.

Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Spola dem i kallt vatten och låt
dem rinna av. Skär kycklingen i mindre bitar. Lägg dem ev. i valfri marinering (tex soja och limesaft samt riven ingefära) i ca 15 min. Kärna ur och strimla paprikan, låt bambuskotten rinna av. Hacka rödlöken och dela ananasen i små bitar. Fräs paprika, bambuskott, lök, champinjonerna, ananas och currypastan i lite rapsolja i en wok eller stor stekpanna. Tillsätt kokosmjölk och flytande honung. Låt allt koka upp. Stek under tiden kycklingen försiktigt i lite olja. Lägg nudlarna i woken och rör om. Tillsätt kycklingen och nötterna och låt allt bli genomvarmt.

Lycka till!

Publicerat 3/2 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!