Ingredienser
- 2 st kycklingfiléer
- 1 st gul lök
- salt och peppar
- 1 msk tomatpuré
- 2 dl mjölk eller grädde
- 1 tsk sambal oelek
- 2 tsk basilika
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT20M20 minuter
portioner
Passar matlåda
Du har säkert ätit korvstroganoff åtskilliga gånger, men har du testat att laga det med kyckling istället? Det görs lika snabbt och enkelt, men känns roligare och lite mer vuxet.
Du har säkert ätit korvstroganoff åtskilliga gånger, men har du testat att laga det med kyckling istället? Det görs lika snabbt och enkelt, men känns roligare och lite mer vuxet.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Dela kycklingen i mindre, jämnstora bitar. Skala och hacka löken. Stek kycklingen snabbt i en ganska varm stekgryta eller stekpanna, häll i löken när kycklingen fått lite färg. Krydda med salt och peppar Sänk till medelvärme och rör ner tomatpurén. Häll därefter i mjölk eller grädde, sambal oelek och basilika och blanda samman allt. Låt stroganoffen koka i cirka 5-10 minuter, tills kycklingen är genomlagad. Servera gärna kyckling stroganoff tillsammans med nykokt pasta eller ris.
Publicerat 28/7 2014 av Daniel Claesson