Kyckling stroganoff

Kyckling stroganoff

PT20M20 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Du har säkert ätit korvstroganoff åtskilliga gånger, men har du testat att laga det med kyckling istället? Det görs lika snabbt och enkelt, men känns roligare och lite mer vuxet.

Du har säkert ätit korvstroganoff åtskilliga gånger, men har du testat att laga det med kyckling istället? Det görs lika snabbt och enkelt, men känns roligare och lite mer vuxet.

Glutenfritt recept

Ingredienser

2 st kycklingfiléer
1 st gul lök
salt och peppar
1 msk tomatpuré
2 dl mjölk eller grädde
1 tsk sambal oelek
2 tsk basilika
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Dela kycklingen i mindre, jämnstora bitar. Skala och hacka löken.
  2. Stek kycklingen snabbt i en ganska varm stekgryta eller stekpanna, häll i löken när kycklingen fått lite färg. Krydda med salt och peppar
  3. Sänk till medelvärme och rör ner tomatpurén. Häll därefter i mjölk eller grädde, sambal oelek och basilika och blanda samman allt. Låt stroganoffen koka i cirka 5-10 minuter, tills kycklingen är genomlagad.
  4. Servera gärna kyckling stroganoff tillsammans med nykokt pasta eller ris.

Dela kycklingen i mindre, jämnstora bitar. Skala och hacka löken. Stek kycklingen snabbt i en ganska varm stekgryta eller stekpanna, häll i löken när kycklingen fått lite färg. Krydda med salt och peppar Sänk till medelvärme och rör ner tomatpurén. Häll därefter i mjölk eller grädde, sambal oelek och basilika och blanda samman allt. Låt stroganoffen koka i cirka 5-10 minuter, tills kycklingen är genomlagad. Servera gärna kyckling stroganoff tillsammans med nykokt pasta eller ris.

Lycka till!

Publicerat 28/7 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!