Ingredienser
- 500 g fläskfilé
- 1 msk citronsaft
- citronpeppar
- 1 msk olivolja
- tagliatelle
- 3 dl crème fraiche
- 1 st grönsaksbuljontärning
- 200 g gorgonzola
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT20M20 minuter
portioner
Fäskfilé med gorgonzolasås och pasta. Det är precis lika snabbt och enkelt som det låter, men ändå en spännande och lite ovanlig maträtt som passar bra att bjuda sina vänner på.
Fäskfilé med gorgonzolasås och pasta. Det är precis lika snabbt och enkelt som det låter, men ändå en spännande och lite ovanlig maträtt som passar bra att bjuda sina vänner på.
Glutenfritt recept*
*Om du använder glutenfri pasta.
Putsa fläskfilén fri från fett och hinnor, skär den sedan i grova strimlor. Blanda
strimlorna med citronsaft, citronpeppar och olja och låt stå i rumstemperatur
medan du förbereder pastan och pastasåsen.
Koka pastan i rikligt med vatten enligt förpackningens anvisningar. Gör under tiden gorgonzolasåsen. Koka upp crème fraichen och smula i buljongtärningen. Smula sedan i gorgonzolaosten och låt den smälta under omrörning.
Hetta upp en stor stekpanna och låt smöret bli väl brynt. Lägg i köttet och stek det, salta köttet försiktigt under stekningen. Låt pastan rinna av väl och blanda med gorgonzolasåsen.
Publicerat 6/2 2013 av Daniel Claesson