X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Fläskfilé med gorgonzolapasta

Fläskfilé med gorgonzolapasta

PT20M20 minuter

4

portioner

0

Fäskfilé med gorgonzolasås och pasta. Det är precis lika snabbt och enkelt som det låter, men ändå en spännande och lite ovanlig maträtt som passar bra att bjuda sina vänner på.

Fäskfilé med gorgonzolasås och pasta. Det är precis lika snabbt och enkelt som det låter, men ändå en spännande och lite ovanlig maträtt som passar bra att bjuda sina vänner på.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Om du använder glutenfri pasta.

Ingredienser

500 g fläskfilé
1 msk citronsaft
citronpeppar
1 msk olivolja
tagliatelle
3 dl crème fraiche
1 st grönsaksbuljontärning
200 g gorgonzola
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén fri från fett och hinnor, skär den sedan i grova strimlor. Blanda
    strimlorna med citronsaft, citronpeppar och olja och låt stå i rumstemperatur
    medan du förbereder pastan och pastasåsen.
  2. Koka pastan i rikligt med vatten enligt förpackningens anvisningar. Gör under tiden gorgonzolasåsen. Koka upp crème fraichen och smula i buljongtärningen. Smula sedan i gorgonzolaosten och låt den smälta under omrörning.
  3. Hetta upp en stor stekpanna och låt smöret bli väl brynt. Lägg i köttet och stek det, salta köttet försiktigt under stekningen. Låt pastan rinna av väl och blanda med gorgonzolasåsen.

Putsa fläskfilén fri från fett och hinnor, skär den sedan i grova strimlor. Blanda
strimlorna med citronsaft, citronpeppar och olja och låt stå i rumstemperatur
medan du förbereder pastan och pastasåsen. Koka pastan i rikligt med vatten enligt förpackningens anvisningar. Gör under tiden gorgonzolasåsen. Koka upp crème fraichen och smula i buljongtärningen. Smula sedan i gorgonzolaosten och låt den smälta under omrörning. Hetta upp en stor stekpanna och låt smöret bli väl brynt. Lägg i köttet och stek det, salta köttet försiktigt under stekningen. Låt pastan rinna av väl och blanda med gorgonzolasåsen.

Lycka till!

Publicerat 6/2 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!