Glass på fem minuter

Genrebild

Hemmagjord sorbet på ett ögonblick

Glass på fem minuter

Med frysta bär, yoghurt, citronsaft och vaniljsocker kan du göra egen sorbet (eller frozen yoghurt) på bara fem minuter.

Med frysta bär, yoghurt, citronsaft och vaniljsocker kan du göra egen sorbet (eller frozen yoghurt) på bara fem minuter.

Lagas på 5 minuter

PT5M5 minuter

4

portioner

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Tips

Hallon, blåbär, mango och jordgubbar är några exempel på bär som passar utmärkt att göra sorbet av. Blanda gärna flera sorters bär. Grekisk och turkisk yoghurt passar bra i detta recept.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

500 g frysta bär
1 dl yoghurt, naturell
2 tsk citronsaft
2 tsk vaniljsocker
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Häll alla ingredienser i en matberedare. Mixa i ca två minuter, tills bären har mosats och alla ingredienser är blandade. Du kan även hälla ner ingredienserna i en stor skål och mixa med en stavmixer.
  2. Smaka av och söta med mer vaniljsocker om du önskar det.
  3. Servera glassen direkt, den smälter ganska fort!

Häll alla ingredienser i en matberedare. Mixa i ca två minuter, tills bären har mosats och alla ingredienser är blandade. Du kan även hälla ner ingredienserna i en stor skål och mixa med en stavmixer. Smaka av och söta med mer vaniljsocker om du önskar det. Servera glassen direkt, den smälter ganska fort!

Smaklig måltid!

Publicerat 25/2 2020 av

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼