Ingredienser
- 500 g frysta bär
- 1 dl yoghurt, naturell
- 2 tsk citronsaft
- 2 tsk vaniljsocker
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT5M5 minuter
portioner
Lakto-vegetariskt recept
Med frysta bär, yoghurt, citronsaft och vaniljsocker kan du göra egen sorbet (eller frozen yoghurt) på bara fem minuter.
Med frysta bär, yoghurt, citronsaft och vaniljsocker kan du göra egen sorbet (eller frozen yoghurt) på bara fem minuter.
Glutenfritt recept
Hallon, blåbär, mango och jordgubbar är några exempel på bär som passar utmärkt att göra sorbet av. Blanda gärna flera sorters bär. Grekisk och turkisk yoghurt passar bra i detta recept.
Häll alla ingredienser i en matberedare. Mixa i ca två minuter, tills bären har mosats och alla ingredienser är blandade. Du kan även hälla ner ingredienserna i en stor skål och mixa med en stavmixer. Smaka av och söta med mer vaniljsocker om du önskar det. Servera glassen direkt, den smälter ganska fort!
Publicerat 25/2 2020 av Daniel Claesson