Glass på fem minuter

Genrebild

Glass på fem minuter

PT5M5 minuter

4

portioner

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

Med frysta bär, yoghurt, citronsaft och vaniljsocker kan du göra egen sorbet (eller frozen yoghurt) på bara fem minuter.

Med frysta bär, yoghurt, citronsaft och vaniljsocker kan du göra egen sorbet (eller frozen yoghurt) på bara fem minuter.

Glutenfritt recept

Tips

Hallon, blåbär, mango och jordgubbar är några exempel på bär som passar utmärkt att göra sorbet av. Blanda gärna flera sorters bär. Grekisk och turkisk yoghurt passar bra i detta recept.

Ingredienser

500 g frysta bär
1 dl yoghurt, naturell
2 tsk citronsaft
2 tsk vaniljsocker
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Häll alla ingredienser i en matberedare. Mixa i ca två minuter, tills bären har mosats och alla ingredienser är blandade. Du kan även hälla ner ingredienserna i en stor skål och mixa med en stavmixer.
  2. Smaka av och söta med mer vaniljsocker om du önskar det.
  3. Servera glassen direkt, den smälter ganska fort!

Häll alla ingredienser i en matberedare. Mixa i ca två minuter, tills bären har mosats och alla ingredienser är blandade. Du kan även hälla ner ingredienserna i en stor skål och mixa med en stavmixer. Smaka av och söta med mer vaniljsocker om du önskar det. Servera glassen direkt, den smälter ganska fort!

Lycka till!

Publicerat 25/2 2020 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!