Ingredienser
- 500 g potatismos, kallt färdiglagat
- 1 st ägg
- salt och peppar
- ströbröd
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT20M20 minuter
portioner
Lakto-ovo-vegetariskt recept
Passar matlåda
Har du färdiglagat potatismos i kylen kan du snabbt göra jättegoda potatisbullar. De tillagas på max 20 minuter och passar utmärkt tillsammans med knaperstekt bacon.
Har du färdiglagat potatismos i kylen kan du snabbt göra jättegoda potatisbullar. De tillagas på max 20 minuter och passar utmärkt tillsammans med knaperstekt bacon.
Glutenfritt recept*
*Använd glutenfritt ströbröd.
Potatisbullarna görs av färdigt potatismos. Här finns ett bra grundrecept.
Blanda potatismos och ägg i en skål. Krydda med salt och peppar. Rör i lite ströbröd om moset känns för löst. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme. Forma runda bollar av potatismoset och platta till dem något. Stek dem i 3-4 minuter på varje sida, tills de har blivit fint gyllenbruna på ytan och varma i mitten. Potatisbullarna serveras ofta med stekt bacon, lingon och lite matlagningsgrädde.
Publicerat 21/10 2017 av Daniel Claesson