Egengjorda potatisbullar

Egengjorda potatisbullar

PT20M20 minuter

2

portioner

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

Har du färdiglagat potatismos i kylen kan du snabbt göra jättegoda potatisbullar. De tillagas på max 20 minuter och passar utmärkt tillsammans med knaperstekt bacon.

Har du färdiglagat potatismos i kylen kan du snabbt göra jättegoda potatisbullar. De tillagas på max 20 minuter och passar utmärkt tillsammans med knaperstekt bacon.

Glutenfritt recept*
*Använd glutenfritt ströbröd.

Tips

Potatisbullarna görs av färdigt potatismos. Här finns ett bra grundrecept.

Ingredienser

500 g potatismos, kallt färdiglagat
1 st ägg
salt och peppar
ströbröd
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Blanda potatismos och ägg i en skål. Krydda med salt och peppar. Rör i lite ströbröd om moset känns för löst.
  2. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme. Forma runda bollar av potatismoset och platta till dem något. Stek dem i 3-4 minuter på varje sida, tills de har blivit fint gyllenbruna på ytan och varma i mitten.
  3. Potatisbullarna serveras ofta med stekt bacon, lingon och lite matlagningsgrädde.

Blanda potatismos och ägg i en skål. Krydda med salt och peppar. Rör i lite ströbröd om moset känns för löst. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme. Forma runda bollar av potatismoset och platta till dem något. Stek dem i 3-4 minuter på varje sida, tills de har blivit fint gyllenbruna på ytan och varma i mitten. Potatisbullarna serveras ofta med stekt bacon, lingon och lite matlagningsgrädde.

Lycka till!

Publicerat 21/10 2017 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!