Festlig morotstårta

Genrebild

Festlig morotstårta

PT90M90 minuter

1

st

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

En klassisk mjuk kaka med härlig smak av kanel. Den toppas med en glasyr av färskost och citron. Kakan innehåller hackade valnötter och rivna morötter.

En klassisk mjuk kaka med härlig smak av kanel. Den toppas med en glasyr av färskost och citron. Kakan innehåller hackade valnötter och rivna morötter.

Tips

Valnötterna går bra att skippa och du inte tycker om eller tål dem.

Ingredienser

3 st ägg
3,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
0,5 tsk muskotnöt, riven
250 g morötter
2,5 dl matolja
1 dl valnötter, hackade
Glasyr
200 g smör
200 g färskost
3 dl florsocker
1 st citron
2 tsk vaniljsocker
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Häll ner ägg och socker i en skål och vispa det pösigt.
  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, kanel, bakpulver, salt och muskotnöt i en egen skål. Skala morötterna och riv dem på ett rivjärn.
  4. Häll ner morötterna och matoljan i äggen och sockret. Tillsätt sedan mjölblandningen och valnötterna under omrörning.
  5. Smörj och bröa 1 rund ugnsform, ca 25 cm i diameter, och häll i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Låt den sedan svalna.
  6. Glasyr

  7. Smält smöret och låt det svalna en stund. Blanda det sedan med färskost, florsocker, skal och saft från citronen och vaniljsocker.
  8. Bre ut glasyren över kakan när den har svalnat. Toppa gärna med färska bär innan servering.

Sätt ugnen på 175°. Häll ner ägg och socker i en skål och vispa det pösigt. Blanda vetemjöl, bikarbonat, kanel, bakpulver, salt och muskotnöt i en egen skål. Skala morötterna och riv dem på ett rivjärn. Häll ner morötterna och matoljan i äggen och sockret. Tillsätt sedan mjölblandningen och valnötterna under omrörning. Smörj och bröa 1 rund ugnsform, ca 25 cm i diameter, och häll i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Låt den sedan svalna. Glasyr: Smält smöret och låt det svalna en stund. Blanda det sedan med färskost, florsocker, skal och saft från citronen och vaniljsocker. Bre ut glasyren över kakan när den har svalnat. Toppa gärna med färska bär innan servering.

Lycka till!

Publicerat 21/1 2019 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!