Gör så här
- Sätt ugnen på 175°.
-
Häll ner ägg och socker i en skål och vispa det pösigt.
-
Blanda vetemjöl, bikarbonat, kanel, bakpulver, salt och muskotnöt i en egen skål. Skala morötterna och riv dem på ett rivjärn.
-
Häll ner morötterna och matoljan i äggen och sockret. Tillsätt sedan mjölblandningen och valnötterna under omrörning.
-
Smörj och bröa 1 rund ugnsform, ca 25 cm i diameter, och häll i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Låt den sedan svalna.
-
Glasyr
Smält smöret och låt det svalna en stund. Blanda det sedan med färskost, florsocker, skal och saft från citronen och vaniljsocker.
-
Bre ut glasyren över kakan när den har svalnat. Toppa gärna med färska bär innan servering.
Sätt ugnen på 175°.
Häll ner ägg och socker i en skål och vispa det pösigt.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, kanel, bakpulver, salt och muskotnöt i en egen skål. Skala morötterna och riv dem på ett rivjärn.
Häll ner morötterna och matoljan i äggen och sockret. Tillsätt sedan mjölblandningen och valnötterna under omrörning.
Smörj och bröa 1 rund ugnsform, ca 25 cm i diameter, och häll i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Låt den sedan svalna.
Glasyr:
Smält smöret och låt det svalna en stund. Blanda det sedan med färskost, florsocker, skal och saft från citronen och vaniljsocker.
Bre ut glasyren över kakan när den har svalnat. Toppa gärna med färska bär innan servering.
Lycka till!
Publicerat 21/1 2019 av Daniel Claesson
Vad tycker du om receptet? Kommentera här!