X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Rosépepparsås

Rosépepparsås

PT10M10 minuter

4

portioner

0

Denna sås passar utmärkt till en stekt köttbit, kyckling och liknande. Den är härligt krämig och serveras varm. Såsen tillagas på bara tio minuter.

Denna sås passar utmärkt till en stekt köttbit, kyckling och liknande. Den är härligt krämig och serveras varm. Såsen tillagas på bara tio minuter.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Om du använder glutenfri soja.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Ingredienser

2 st scharlottenlökar
1,5 tsk rosépeppar
0,5 dl vatten
2 dl crème fraîche
0,5 st köttbuljongtärning
0,5 msk tomatpuré
0,5 tsk soja
2 tsk maizena redning, mörk
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skala och hacka scharlottenlöken fint. Fräs den snabbt i en kastrull med lite smör eller margarin.
  2. Krossa rosépepparn och låt den bli varm med löken. Häll i vatten och låt koka upp under lock.
  3. Häll i resten av ingredienserna, blanda och låt såsen småkoka ett par minuter.

Skala och hacka scharlottenlöken fint. Fräs den snabbt i en kastrull med lite smör eller margarin. Krossa rosépepparn och låt den bli varm med löken. Häll i vatten och låt koka upp under lock. Häll i resten av ingredienserna, blanda och låt såsen småkoka ett par minuter.

Lycka till!

Publicerat 1/9 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!