Ingredienser
- 2 st scharlottenlökar
- 1,5 tsk rosépeppar
- 0,5 dl vatten
- 2 dl crème fraîche
- 0,5 st köttbuljongtärning
- 0,5 msk tomatpuré
- 0,5 tsk soja
- 2 tsk maizena redning, mörk
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT10M10 minuter
portioner
Denna sås passar utmärkt till en stekt köttbit, kyckling och liknande. Den är härligt krämig och serveras varm. Såsen tillagas på bara tio minuter.
Denna sås passar utmärkt till en stekt köttbit, kyckling och liknande. Den är härligt krämig och serveras varm. Såsen tillagas på bara tio minuter.
Glutenfritt recept*
*Om du använder glutenfri soja.
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Skala och hacka scharlottenlöken fint. Fräs den snabbt i en kastrull med lite smör eller margarin. Krossa rosépepparn och låt den bli varm med löken. Häll i vatten och låt koka upp under lock. Häll i resten av ingredienserna, blanda och låt såsen småkoka ett par minuter.
Publicerat 1/9 2014 av Daniel Claesson