Rosépepparsås

Rosépepparsås

PT10M10 minuter

4

portioner

Denna sås passar utmärkt till en stekt köttbit, kyckling och liknande. Den är härligt krämig och serveras varm. Såsen tillagas på bara tio minuter.

Denna sås passar utmärkt till en stekt köttbit, kyckling och liknande. Den är härligt krämig och serveras varm. Såsen tillagas på bara tio minuter.

Glutenfritt recept*
*Om du använder glutenfri soja.

Ingredienser

2 st scharlottenlökar
1,5 tsk rosépeppar
0,5 dl vatten
2 dl crème fraîche
0,5 st köttbuljongtärning
0,5 msk tomatpuré
0,5 tsk soja
2 tsk maizena redning, mörk
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skala och hacka scharlottenlöken fint. Fräs den snabbt i en kastrull med lite smör eller margarin.
  2. Krossa rosépepparn och låt den bli varm med löken. Häll i vatten och låt koka upp under lock.
  3. Häll i resten av ingredienserna, blanda och låt såsen småkoka ett par minuter.

Skala och hacka scharlottenlöken fint. Fräs den snabbt i en kastrull med lite smör eller margarin. Krossa rosépepparn och låt den bli varm med löken. Häll i vatten och låt koka upp under lock. Häll i resten av ingredienserna, blanda och låt såsen småkoka ett par minuter.

Lycka till!

Publicerat 1/9 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!