X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Granola med kanel, nötter och tranbär

Granola med kanel, nötter och tranbär

PT50M50 minuter

1

st

0

Granola är ugnsrostad müsli. Denna variant smakar mycket kanel och är lite sötad med honung (men betydligt mindre söt än många sorters färdigköpt granola).

Granola är ugnsrostad müsli. Denna variant smakar mycket kanel och är lite sötad med honung (men betydligt mindre söt än många sorters färdigköpt granola).

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Använd glutenfria havregryn

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Tips

Du kan smaksätta granolan med kakao om du vill. Och ta gärna i olika typer av fröer också. Du kan dessutom blanda i valfri torkad frukt tillsammans med eller istället för tranbären.

Ingredienser

5 dl havregryn
150 g blandade nötter
1 dl vatten
1 dl rapsolja
4 msk flytande honung
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
0,5 tsk salt
150 g tranbär, torkade
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Blanda havregryn och nötterna i en skål eller bunke. Rör ner vatten, rapsolja, honung, vaniljsocker, kanel och salt. Rör om så att allt blandas.
  3. Tryck ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ett annat bakplåtspapper ovanpå och tryck till med händerna så att blandningen blir ordentligt platt.
  4. Grädda granolan i nedre delen av ugnen i ungefär 40 minuter, tills den är torr. Låt den svalna helt innan du bryter den i bitar. Lägg sedan granolan i en glasburk och blanda ner tranbären.

Sätt ugnen på 150°. Blanda havregryn och nötterna i en skål eller bunke. Rör ner vatten, rapsolja, honung, vaniljsocker, kanel och salt. Rör om så att allt blandas. Tryck ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ett annat bakplåtspapper ovanpå och tryck till med händerna så att blandningen blir ordentligt platt. Grädda granolan i nedre delen av ugnen i ungefär 40 minuter, tills den är torr. Låt den svalna helt innan du bryter den i bitar. Lägg sedan granolan i en glasburk och blanda ner tranbären.

Lycka till!

Publicerat 25/12 2020 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!