Ingredienser
- 5 dl havregryn
- 150 g blandade nötter
- 1 dl vatten
- 1 dl rapsolja
- 4 msk flytande honung
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk kanel
- 0,5 tsk salt
- 150 g tranbär, torkade
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT50M50 minuter
st
Granola är ugnsrostad müsli. Denna variant smakar mycket kanel och är lite sötad med honung (men betydligt mindre söt än många sorters färdigköpt granola).
Granola är ugnsrostad müsli. Denna variant smakar mycket kanel och är lite sötad med honung (men betydligt mindre söt än många sorters färdigköpt granola).
Glutenfritt recept*
*Använd glutenfria havregryn
Laktosfritt recept
Du kan smaksätta granolan med kakao om du vill. Och ta gärna i olika typer av fröer också. Du kan dessutom blanda i valfri torkad frukt tillsammans med eller istället för tranbären.
Sätt ugnen på 150°. Blanda havregryn och nötterna i en skål eller bunke. Rör ner vatten, rapsolja, honung, vaniljsocker, kanel och salt. Rör om så att allt blandas. Tryck ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ett annat bakplåtspapper ovanpå och tryck till med händerna så att blandningen blir ordentligt platt. Grädda granolan i nedre delen av ugnen i ungefär 40 minuter, tills den är torr. Låt den svalna helt innan du bryter den i bitar. Lägg sedan granolan i en glasburk och blanda ner tranbären.
Publicerat 25/12 2020 av Daniel Claesson