Så blir dina rester roligare

Skrivet den 23 september 2014 kl 12.12

Det är alltid trevligt med lite rester i kylen, det underlätter om man vill ha mat snabbt. Men ibland kan resterna kännas lite oinspirerande och tråkiga, vad gör man då? Ett bra tips är att gratinera dem.

Enkel pastagratäng

Gratäng i matlåda

Om du till exempel har en köttbit, kyckling, korv, köttbullar eller liknande liggandes i kylen kan du dela dem i mindre bitar, blanda med lök, paprika, champinjoner och annat gott.

Koka några portioner pasta och blanda ihop allt i en ugnsform. Blanda grädde med kryddor och riven ost och häll ner i formen, toppa med mer ost. Gratinera sedan i ugnen (225 grader är lagom) i ungefär en kvart, tills osten är gyllenbrun.

Gör en enkel gryta

Ett annat tips är att göra en matig gryta på resterna. Dela dina ingredienser (kött eller grönsaker) och fräs dem snabbt. Tillsätt sedan grädde eller krossade tomater, smaka av med tomatpuré och kryddor och låt sedan grytan småkoka en stund. Servera med ris, pasta, pressad potatis eller liknande.

Har du tips på vad man kan göra med resterna i kylskåpet? Lämna en kommentar eller hör av dig till info@lagahemma.se.