Kladdpepparkaka

Kladdkaka med julsmaker

Kladdpepparkaka

Detta är en enkel kladdkaka som smakar lite som pepparkaksdeg. Kakan innehåller klassiska julkryddor som kanel, kardemumma och ingefära.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 35 minuter

35 minuter

1

st

Ingredienser

150 g smör eller margarin
3 dl strösocker
2 st ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
0,5 tsk kanel
0,5 tsk torkad ingefära
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk kryddnejlika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret i en stor gryta. Se till att det inte blir för varmt och ta grytan av värmen så fort smöret har smält. Rör sedan i socker och ägg.
  3. Blanda vetemjöl och kakao i en skål. Häll ner kryddorna i mjölblandningen. Sikta ner allt i grytan och rör om så att du får en jämn smet.
  4. Smörj en ugnsform (24 cm i diameter) med olja eller margarin. Bröa den med ströbröd om du vill. Häll därefter ner smeten i formen.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i ungefär 20 minuter.
  6. Toppa gärna kladdkakan med vispad grädde och krossade pepparkakor.
Smaklig måltid!

Publicerat 19/11 2016 av Daniel Claesson.

Kladdpepparkaka

Kommentera receptet