Ingredienser
- 1 msk smör
- 2 msk matolja
- 1 msk vatten
- 4 msk vetemjöl
- 3 msk strösocker
- salt
- 0,25 tsk bakpulver
- 1,5 msk kakao
- ev. florsocker
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT5M5 minuter
st
Man kan faktiskt göra en kladdkaka på bara fem minuter. Detta recept är för en liten chokladkaka, som tillagas i mikrovågsugnen. Kakan räcker till 1-2 personer.
Man kan faktiskt göra en kladdkaka på bara fem minuter. Detta recept är för en liten chokladkaka, som tillagas i mikrovågsugnen. Kakan räcker till 1-2 personer.
Toppa kakan med några chokladbitar, hallon eller hackade nötter innan den tillagas i mikron. Du kan även servera kakan med en klick glass.
Lägg smöret i en liten skål. Värm det några sekunder i mikron, så att smöret smälter. Häll i olja och vatten och blanda om. Blanda vetemjöl, strösocker, en nypa salt, bakpulver och kako i en annan skål. Häll ner vätskan och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ner degen i en mugg eller skål som tål mikro. Värm på full effekt i ungefär en minut. Känn efter om kakan är lagom kladdig, värm den annars lite till. Toppa den eventuellt med lite florsocker innan servering.
Publicerat 12/9 2017 av Daniel Claesson