Microkladdkaka på fem minuter

Snabbakad chockladbrownie

Microkladdkaka på fem minuter

Man kan faktiskt göra en kladdkaka på bara fem minuter. Detta recept är för en liten chokladkaka, som tillagas i mikrovågsugnen. Kakan räcker till 1-2 personer.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 5 minuter

5 minuter

1

st

Tips

Toppa kakan med några chokladbitar, hallon eller hackade nötter innan den tillagas i mikron. Du kan även servera kakan med en klick glass.

Ingredienser

1 msk smör
2 msk matolja
1 msk vatten
4 msk vetemjöl
3 msk strösocker
salt
0,25 tsk bakpulver
1,5 msk kakao
ev. florsocker

Gör så här

  1. Lägg smöret i en liten skål. Värm det några sekunder i mikron, så att smöret smälter. Häll i olja och vatten och blanda om.
  2. Blanda vetemjöl, strösocker, en nypa salt, bakpulver och kako i en annan skål. Häll ner vätskan och blanda snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ner degen i en mugg eller skål som tål mikro. Värm på full effekt i ungefär en minut. Känn efter om kakan är lagom kladdig, värm den annars lite till. Toppa den eventuellt med lite florsocker innan servering.
Smaklig måltid!

Publicerat 12/9 2017 av Daniel Claesson.

Microkladdkaka på fem minuter

Kommentera receptet