Snabb saffranskaka

Med smak av jul

Snabb saffranskaka

En snabb sockerkaka med smak av saffran. Den tillagas på en dryg halvtimme och passar perfekt som en enkel efterrätt. Kakan smakar sött och gott, passar utmärkt vid jul.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 40 minuter

40 minuter

1

st

Ingredienser

150 g smör eller margarin
0,5 g saffran
2 st ägg
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret eller margarinet i en kastrull. Häll ner saffranet och rör om. Ta av kastrullen från plattan.
  3. Häll ner ägg, strösocker, vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och mjölk i smöret. Rör försiktigt om tills smeten är jämn.
  4. Smörj och bröa en normalstor ringform. Häll ner smeten.
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. Toppa den gärna med lite florsocker innan servering.
Smaklig måltid!

Publicerat 20/12 2014 av Daniel Claesson.

Snabb saffranskaka

Kommentera receptet