X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Snabb saffranskaka

Snabb saffranskaka

PT40M40 minuter

1

st

1

En snabb sockerkaka med smak av saffran. Den tillagas på en dryg halvtimme och passar perfekt som en enkel efterrätt. Kakan smakar sött och gott, passar utmärkt vid jul.

En snabb sockerkaka med smak av saffran. Den tillagas på en dryg halvtimme och passar perfekt som en enkel efterrätt. Kakan smakar sött och gott, passar utmärkt vid jul.

Ingredienser

150 g smör eller margarin
0,5 g saffran
2 st ägg
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret eller margarinet i en kastrull. Häll ner saffranet och rör om. Ta av kastrullen från plattan.
  3. Häll ner ägg, strösocker, vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och mjölk i smöret. Rör försiktigt om tills smeten är jämn.
  4. Smörj och bröa en normalstor ringform. Häll ner smeten.
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. Toppa den gärna med lite florsocker innan servering.

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret eller margarinet i en kastrull. Häll ner saffranet och rör om. Ta av kastrullen från plattan. Häll ner ägg, strösocker, vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och mjölk i smöret. Rör försiktigt om tills smeten är jämn. Smörj och bröa en normalstor ringform. Häll ner smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. Toppa den gärna med lite florsocker innan servering.

Lycka till!

Publicerat 20/12 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!