Syltkakor

Klassiska småkakor med hallonsylt

Syltkakor

En av de mest klassiska småkakorna är syltkakan som är väldigt enkel att göra och ändå har mycket god smak. Passar väldigt bra som dopp till kaffet efter maten eller till eftermiddagsfikat.

En av de mest klassiska småkakorna är syltkakan som är väldigt enkel att göra och ändå har mycket god smak. Passar väldigt bra som dopp till kaffet efter maten eller till eftermiddagsfikat.

Lagas på 2 timmar

PT2H2 timmar

50

st

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

5,5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1,5 dl florsocker
300 g smör, kylskåpskallt
1 msk kallt vatten
1 dl hallonsylt
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke. Dela smöret i tärningar lägg det i mjölblandningen. Blanda allt till en grynig massa.
  2. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte degen mer än nödvändigt. Lägg den sedan i en plastpåse i kylen i cirka en timme.
  3. Rulla små bollar av degen, platta till dem lite och tryck ett hål med tummen där du klickar i lite sylt. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175° i 12 min eller tills de börjar få lagom mycket färg.

Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke. Dela smöret i tärningar lägg det i mjölblandningen. Blanda allt till en grynig massa. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte degen mer än nödvändigt. Lägg den sedan i en plastpåse i kylen i cirka en timme. Rulla små bollar av degen, platta till dem lite och tryck ett hål med tummen där du klickar i lite sylt. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175° i 12 min eller tills de börjar få lagom mycket färg.

Smaklig måltid!

Publicerat 15/2 2013 av .

Kommentera receptet