X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Snabb gulaschsoppa. Genrebild
Genrebild

Snabb gulaschsoppa

PT40M40 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

En klassisk gulaschsoppa görs med högrev eller liknande nötkött och får koka i ett par timmar. Denna snabba variant görs med nötfärs och blir färdig på ungefär 40 minuter. Perfekt snabb soppa att äta på hösten eller vintern.

En klassisk gulaschsoppa görs med högrev eller liknande nötkött och får koka i ett par timmar. Denna snabba variant görs med nötfärs och blir färdig på ungefär 40 minuter. Perfekt snabb soppa att äta på hösten eller vintern.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

2 st gula lökar
2 st röda paprikor
0,5 kg potatis
300 g nötfärs
2 st vitlöksklyftor
2 tsk paprikapulver
1,5 tsk mejram
1,5 tsk kummin
1 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
2 st köttbuljongtärningar
7 dl vatten
1 st morot
salt och peppar
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skala och hacka den gula löken. Skölj och kärna ur paprikan. Dela den i tärningar. Skala potatisen och dela även den i ganska små tärningar.
  2. Värm en hög stekgryta med lite smör till medelvärme. Bryn nötfärs, gul lök, paprika och potatis i ett par minuter. Pressa ner vitlöken och rör om.
  3. Krydda med paprikapulver, mejram och kummin. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Smula ner buljongtärningar och häll i vattnet. Skala moroten och riv den grovt på ett rivjärn. Häll ner i soppan.
  4. Rör om och låt allt koka upp. Sänk sedan värmen och låt soppan småkoka i 20-30 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Skala och hacka den gula löken. Skölj och kärna ur paprikan. Dela den i tärningar. Skala potatisen och dela även den i ganska små tärningar. Värm en hög stekgryta med lite smör till medelvärme. Bryn nötfärs, gul lök, paprika och potatis i ett par minuter. Pressa ner vitlöken och rör om. Krydda med paprikapulver, mejram och kummin. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Smula ner buljongtärningar och häll i vattnet. Skala moroten och riv den grovt på ett rivjärn. Häll ner i soppan. Rör om och låt allt koka upp. Sänk sedan värmen och låt soppan småkoka i 20-30 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Lycka till!

Publicerat 10/11 2019 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!