Snabb gulaschsoppa

Görs med nötfärs

Snabb gulaschsoppa

En klassisk gulaschsoppa görs med högrev eller liknande nötkött och får koka i ett par timmar. Denna snabba variant görs med nötfärs och blir färdig på ungefär 40 minuter. Perfekt snabb soppa att äta på hösten eller vintern.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 40 minuter

40 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

2 st gula lökar
2 st röda paprikor
0,5 kg potatis
300 g nötfärs
2 st vitlöksklyftor
2 tsk paprikapulver
1,5 tsk mejram
1,5 tsk kummin
1 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
2 st köttbuljongtärningar
7 dl vatten
1 st morot
salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och hacka den gula löken. Skölj och kärna ur paprikan. Dela den i tärningar. Skala potatisen och dela även den i ganska små tärningar.
  2. Värm en hög stekgryta med lite smör till medelvärme. Bryn nötfärs, gul lök, paprika och potatis i ett par minuter. Pressa ner vitlöken och rör om.
  3. Krydda med paprikapulver, mejram och kummin. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Smula ner buljongtärningar och häll i vattnet. Skala moroten och riv den grovt på ett rivjärn. Häll ner i soppan.
  4. Rör om och låt allt koka upp. Sänk sedan värmen och låt soppan småkoka i 20-30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Smaklig måltid!

Publicerat 26/10 2017 av Daniel Claesson.

Snabb gulaschsoppa

Kommentera receptet