Jättegod och enkel fiskgryta

Lax och kräftstjärtar

Jättegod och enkel fiskgryta

Vad sägs om en fiskgryta med lax och kräftstjärtar? Den passar utmärkt till ris och en bit bröd, men kan även ätas som en soppa. Grytan är otroligt snabb, enkel och god att tillaga och äta.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 20 minuter

20 minuter

3

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st buljongtärning (fisk eller grönsak)
1 msk tomatpuré
0,5 dl vitt vin
400 g lax
1 dl kräftstjärtar
timjan
salt och peppar
0,5 dl matlagningsgrädde

Gör så här

  1. Sätt en ganska stor gryta på medelhög värme och häll ner lite matolja eller margarin.
  2. Skala och hacka den gula löken och fräs den i grytan. Skala vitlöken och pressa sedan ned den också.
  3. När löken mjuknat smular du ner buljongtärningen och tillsätter vatten enligt förpackningens anvisningar. Sänk temperaturen på plattan så att det småkokar lite. Tillsätt sedan tomatpurén och vinet. Låt puttra i cirka fem minuter.
  4. Dela laxen i jämna bitar och häll ner i grytan. Låt den småkoka i ungefär fem minuter. Häll sedan ner kräftstjärtarna och låt dem bli varma.
  5. Krydda grytan med timjan, salt och peppar och annat om så önskas, runda av med grädden. Smaka av och servera.
Smaklig måltid!

Publicerat 26/8 2013 av Daniel Claesson.

Jättegod och enkel fiskgryta

Mer fisk

Laxpiroger

Laxpiroger

Lagas på 90 min90 min  Matlådevänligt

Fiskburgare

Fiskburgare

Lagas på 30 min30 min  Matlådevänligt

Kommentera receptet