• Stekt, panerad torsk
  • Stekt, panerad torsk

Grundrecept för panerad fisk

Stekt, panerad torsk

Det är enklare än man kanske tror att panera sin egen fisk och den blir faktiskt mycket godare än den färdigpanerade man kan köpa. Du kan till exempel använda torsk, rödspätta, sejfilé eller annan fisk.

Det är enklare än man kanske tror att panera sin egen fisk och den blir faktiskt mycket godare än den färdigpanerade man kan köpa. Du kan till exempel använda torsk, rödspätta, sejfilé eller annan fisk.

Lagas på 30 minuter

PT30M30 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

300 g torskfilé (eller annan fisk)
1 st ägg
1 dl ströbröd
citronpeppar
1 tsk citronsaft
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Ta gärna fram fisken en stund innan tillagning så att den närmar sig rumstemperatur.
  2. Knäck ett ägg i en djup tallrik och vispa det lätt med en gaffel. Häll ströbrödet i en annan djup tallrik,  blanda ner lite citronpeppar och citronsaft i ägget.
  3. Vänd varje fiskfilé i ägget och sedan i ströbrödet, se till att fisken blir helt täckt i ströbrödet. Stek fisken i smör i en stekpanna på medelvärme i ungefär fem minuter, tills paneringen är gyllenbrun och fisken tillagad. Servera gärna med klyftpotatis och kall gräddfilssås.

Ta gärna fram fisken en stund innan tillagning så att den närmar sig rumstemperatur. Knäck ett ägg i en djup tallrik och vispa det lätt med en gaffel. Häll ströbrödet i en annan djup tallrik,  blanda ner lite citronpeppar och citronsaft i ägget. Vänd varje fiskfilé i ägget och sedan i ströbrödet, se till att fisken blir helt täckt i ströbrödet. Stek fisken i smör i en stekpanna på medelvärme i ungefär fem minuter, tills paneringen är gyllenbrun och fisken tillagad. Servera gärna med klyftpotatis och kall gräddfilssås.

Smaklig måltid!

Publicerat 2/4 2014 av .

Kommentera receptet