Enkel fiskgratäng

Torsk och purjolök i gräddsås

Enkel fiskgratäng

Det behövs inte mer än sex ingredienser för att skapa denna enkla och goda fiskgratäng. Den kan göras med torsk eller någon annan vit fisk. Servera gärna gratängen med pressad potatis eller potatismos.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 40 minuter

40 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

600 g torskfilé
0,5 st purjolök
3 dl matlagningsgrädde
2 tsk citronsaft
1 tsk salt
1 tsk citronpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg torskfiléerna i botten av en ugnssäker form. Skölj och hacka purjolöken fint. Strö den sedan över fisken.
  3. Blanda grädde, citronsaft, salt och citronpeppar i en skål. Häll sedan ner såsen i ugnformen. Fisken ska bli helt täckt av grädden.
  4. Tillaga fiskgratängen mitt i ugnen i ungefär 25 minuter, tills torsken är klar. Servera gärna gratängen med potatismos eller pressad potatis.
Smaklig måltid!

Publicerat 4/11 2015 av Daniel Claesson.

Enkel fiskgratäng

Mer fisk

Laxsoppa

Laxsoppa

Lagas på 30 min30 min

Honungslax i ugn

Honungslax i ugn

Lagas på 30 min30 min  Matlådevänligt

Fisktacos

Fisktacos

Lagas på 30 min30 min

Kommentera receptet