Krämig laxgryta

Med kräftstjärtar, grädde och dill

Krämig laxgryta

En enkel och snabb fiskgryta som är både krämig och god. Den tillagas på ungefär 20 minuter och serveras med kokt potatis. Den går även att äta som laxsoppa.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 20 minuter

20 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

1 st gul lök
1 st morot
1 st fiskbuljongtärning
3 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
1,5 msk vitvinsvinäger
2 tsk citronsaft
1 msk dill, hackad
400 g lax
salt och peppar
170 g kräftstjärtar

Gör så här

  1. Värm en stekgryta med lite smör till medelvärme. Skala och finhacka löken. Skala även moroten och riv den grovt på ett rivjärn.
  2. Fräs lök och morot i stekgrytan i ett par minuter. Smula sedan ner buljongtärningen och häll ner vatten, grädde, vinäger, citronsaft och dill. Rör om och låt allt koka upp och sedan sjuda i ett par minuter.
  3. Dela laxen i mindre bitar. Lägg ner den i grytan. Låt sjuda i ungefär fem minuter, tills laxen är tillagad. Smaka av med salt och peppar. Stäng av värmen och blanda ner kräftstjärtarna. När de är varma är grytan färdig.
  4. Servera laxgrytan med nykokt (gärna pressad) potatis.
Smaklig måltid!

Publicerat 28/7 2015 av Daniel Claesson.

Krämig laxgryta

Mer fisk

Laxpiroger

Laxpiroger

Lagas på 90 min90 min  Matlådevänligt

Fisktacos

Fisktacos

Lagas på 30 min30 min

Fiskburgare

Fiskburgare

Lagas på 30 min30 min  Matlådevänligt

Kommentera receptet