Kycklingenchiladas

Klassiker som aldrig blir tråkig

Kycklingenchiladas

En klassiker som alla verkar uppskatta. Kyckling rullad i tortillabröd och gratinerade med ost är sjukt enkelt och väldigt gott. Passar dessutom väldigt bra i matlådan.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 40 minuter

40 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

2 st kycklingfiléer
1 st gul lök
1 tsk sambal oelek
2 dl crème fraiche (eller gräddfil)
tomatpuré
basilika
6 st tortillabröd
riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Strimla köttet. Skala och hacka löken. Bryn kycklingen i en stekpanna. Rör ner löken och låt den fräsa med. Krydda med salt, sambal oelek samt tomatpuré och basilika. Rör ner crème fraichen och låt allt koka ihop någon minut.
  3. Fördela röran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg dem tätt i en ugnssäker form. Strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen 10-15 min.
Smaklig måltid!

Publicerat 2/2 2013 av Daniel Claesson.

Kycklingenchiladas

Kommentera receptet