Jättesnabb kycklinggryta

Middag på en kvart

Jättesnabb kycklinggryta

Den kanske enklaste och snabbaste kycklinggryta jag någonsin lagat, men som ändå är väldigt god. På bara sex ingredienser skapas en härlig måltid.

Den kanske enklaste och snabbaste kycklinggryta jag någonsin lagat, men som ändå är väldigt god. På bara sex ingredienser skapas en härlig måltid.

Lagas på 15 minuter

PT15M15 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

1 st gul lök
2 st kycklingfiléer
2 dl grädde, crème fraiche, eller gräddfil
1 msk tomatpuré
basilika
sambal oelek
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Hacka löken och dela kycklingen i ganska små bitar. Fräs löken, salta och peppra kycklingen. Häll ner kycklingen med löken och stek på medelvärme tills kycklingen är genomstekt.
  2. Tillsätt grädden, häll i tomatpurén och krydda med basilika och sambal oelek. Rör om ordentligt och låt puttra i 3-5 minuter.
  3. Kycklinggrytan serveras med fördel med råstekt potatis, pasta eller nudlar.

Hacka löken och dela kycklingen i ganska små bitar. Fräs löken, salta och peppra kycklingen. Häll ner kycklingen med löken och stek på medelvärme tills kycklingen är genomstekt. Tillsätt grädden, häll i tomatpurén och krydda med basilika och sambal oelek. Rör om ordentligt och låt puttra i 3-5 minuter. Kycklinggrytan serveras med fördel med råstekt potatis, pasta eller nudlar.

Smaklig måltid!

Publicerat 4/2 2013 av .

Kommentera receptet