Kyckling garam masala

Indisk kycklinggryta

Kyckling garam masala

Detta är en enkel och snabblagad indisk garam masalagryta. Grytan blir väldigt god och krämig. Den passar även utmärkt som lunch dagen efter.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 20 minuter

20 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

600 g kycklingfilé
1 st gul lök
salt och peppar
2 tsk garam masalakrydda
350 g krossade tomater
400 ml kokosmjölk
1 st kycklingbuljontärning

Gör så här

  1. Strimla kycklingen. Skala och hacka löken fint.
  2. Värm en stekgryta med lite smör till medelvärme. Fräs kycklingen och löken i några minuter. Krydda med salt, peppar och garam masala.
  3. Rör ner krossade tomater och kokosmjölk. Smula ner buljongtärningen. Lägg på ett lock och låt grytan koka upp.
  4. Småkoka kycklinggrytan i ungefär tio minuter. Smaka av och servera sedan tillsammans med ris.
Smaklig måltid!

Publicerat 18/11 2015 av Daniel Claesson.

Kyckling garam masala

Kommentera receptet