Asiatiska kycklingköttbullar

Med kycklingfärs, ingefära och chili

Asiatiska kycklingköttbullar

Detta är inte några klassiska svenska köttbullar, men de är riktigt goda ändå. De görs med kycklingfärs och smaksätts bland annat med ingefära, chili, soja och sweet chilisås.

Detta är inte några klassiska svenska köttbullar, men de är riktigt goda ändå. De görs med kycklingfärs och smaksätts bland annat med ingefära, chili, soja och sweet chilisås.

Lagas på 30 minuter

PT30M30 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Tips

Kycklingköttbullarna kan serveras med sweet chilisås som en del av plockmat (t.ex. tapas). De går utmärkt att frysa efter att de har stekts.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

2 st vitlöksklyftor
400 g kycklingfärs
1 st ägg
3 msk färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt och peppar
2 tsk kycklingfond
1 msk basilika, färsk
2 tsk soja
1 tsk sweet chilisås
0,5 dl ströbröd
1 msk sesamfrön
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Skala vitlöken och pressa ner den i en bunke. Rör sedan ner kycklingfärs och ägg.
  2. Skala ingefäran och riv den fint på en rivjärn. Häll sedan ner den i bunken, tillsammans med sambal oelek, salt, peppar och kycklingfond.
  3. Hacka basilikan fint och rör ner den i bunken. Häll därefter i soja, sweet chilisås, ströbröd och sesamfrön. Blanda snabbt om till en jämn smet och låt den sedan stå och svälla i ungefär tio minuter.
  4. Värm en stekpanna med smör eller olja till medelvärme. Rulla smeten till normalstora köttbullar och stek dem i ungefär tio minuter, tills kycklingfärsen är genomstekt. Rulla köttbullarna i stekpannan, så håller de formen och får fin stekyta på alla sidor.
  5. Kycklingköttbullarna kan till exempel serveras i en baguette eller tortillabröd, med sallad eller till pasta.

Skala vitlöken och pressa ner den i en bunke. Rör sedan ner kycklingfärs och ägg. Skala ingefäran och riv den fint på en rivjärn. Häll sedan ner den i bunken, tillsammans med sambal oelek, salt, peppar och kycklingfond. Hacka basilikan fint och rör ner den i bunken. Häll därefter i soja, sweet chilisås, ströbröd och sesamfrön. Blanda snabbt om till en jämn smet och låt den sedan stå och svälla i ungefär tio minuter. Värm en stekpanna med smör eller olja till medelvärme. Rulla smeten till normalstora köttbullar och stek dem i ungefär tio minuter, tills kycklingfärsen är genomstekt. Rulla köttbullarna i stekpannan, så håller de formen och får fin stekyta på alla sidor. Kycklingköttbullarna kan till exempel serveras i en baguette eller tortillabröd, med sallad eller till pasta.

Smaklig måltid!

Publicerat 29/4 2018 av .

Kommentera receptet