Spagettigratäng

Bacon, paprika, champinjoner och grädde

Spagettigratäng

Spagettigratängen innehåller bacon, champinjoner, paprika och lök, tillsammans med en gräddsås. Toppa med ost och ställ in i ugnen i en kvart. Gratängen passar utmärkt i matlådor och går att variera enkelt.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 40 minuter

40 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

400 g spagetti
140 g bacon
1 st gul lök
1 st röd paprika
200 g champinjoner
2 st vitlöksklyftor
3 dl grädde (mat eller visp)
1 msk kalvfond
1 msk tomatpuré
salt och peppar
basilika, gärna färsk
2 dl riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Stek baconet knaprigt i en stekpanna med höga kanter, eller gryta. Lägg det på ett fat när det är färdigstekt.
  3. Skala och hacka löken och fräs den i baconets stekpanna. Skiva champinjonerna och stek dem med löken. Dela paprikan i ganska små bitar och låt även den stekas ett par minuter, pressa sedan i vitlöken.
  4. Häll ner grädde, kalvfond (eller lite köttbuljong) och tomatpuré och rör om. Krydda med salt, peppar och basilika.
  5. Häll av spagettin när den är färdigkokt och häll ner den i en tugnsform. Dela baconet i mindre bitar och blanda ner dem i stekpannan. Häll sedan ner innehållet i ugnsformen.
  6. Toppa med riven ost och gratinera i cirka 15 minuter, tills osten är gyllenbrun.
Smaklig måltid!

Publicerat 1/4 2014 av Daniel Claesson.

Spagettigratäng

Mer kött

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Lagas på 2 timmar2 timmar  Matlådevänligt

Korv stroganoff

Korv stroganoff

Lagas på 15 min15 min  Matlådevänligt

Snabb baconpasta

Snabb baconpasta

Lagas på 20 min20 min  Matlådevänligt

Falukorvsgratäng

Kommentera receptet