Grekiska lammfärsbiffar

Köttfärsbiffar med fetaost

Grekiska lammfärsbiffar

Klassiska lammfärsbiffar med fetaostfyllning. Enkla att laga och väldigt goda. Köttfärsbiffarna passar utmärkt tillsammans med ugnspotatis och rödvinssås eller tzatziki.

Klassiska lammfärsbiffar med fetaostfyllning. Enkla att laga och väldigt goda. Köttfärsbiffarna passar utmärkt tillsammans med ugnspotatis och rödvinssås eller tzatziki.

Lagas på 30 minuter

PT30M30 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

0,5 dl havregryn
1,5 dl vatten
1 tsk kalvfond
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
500 g lammfärs
1 st ägg
salt och peppar
1 tsk rosmarin, hackad
75 g fetaost
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Häll ner havregryn, vatten och kalvfond i en bunke. Låt det svälla i tio minuter.
  2. Skala och riv den gula löken grovt på ett rivjärn. Blanda ner i bunken. Skala sedan vitlöken och pressa ner den också.
  3. Tillsätt lammfärs och ägg. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Dela fetaosten i små bitar och rör ner den också. Rör om tills alla ingredienser har blandats.
  4. Forma köttfärssmeten till 16 runda biffar. Värm en stekpanna med smör till medelvärme och stek alla lammbiffarna, ungefär tre minuter per sida.
  5. Servera gärna lammfärsbiffarna med tzatziki, klyftpotatis och sallad.

Häll ner havregryn, vatten och kalvfond i en bunke. Låt det svälla i tio minuter. Skala och riv den gula löken grovt på ett rivjärn. Blanda ner i bunken. Skala sedan vitlöken och pressa ner den också. Tillsätt lammfärs och ägg. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Dela fetaosten i små bitar och rör ner den också. Rör om tills alla ingredienser har blandats. Forma köttfärssmeten till [get_fyrdubbel_antal] runda biffar. Värm en stekpanna med smör till medelvärme och stek alla lammbiffarna, ungefär tre minuter per sida. Servera gärna lammfärsbiffarna med tzatziki, klyftpotatis och sallad.

Smaklig måltid!

Publicerat 4/3 2017 av .

Kommentera receptet