Kreolsk gryta

Fläskfilé, kabanoss, parika och oliver

Kreolsk gryta

En köttgryta som innehåller både fläskfilé och kryddig korv, paprika, oliver, syltlök och cornichons. Den skiljer sig från många köttgrytor och är därför en väldigt trevlig omväxling.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 30 minuter

30 minuter

6

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

900 g fläskfilé
150 g kabanosskorvar
2 st röda paprikor
1 dl syltlök
1 dl cornichons (eller ättiksgurka)
1 dl svarta oliver (urkärnade)
1 tsk mejram
1 st vitlöksklyfta
1,5 msk vetemjöl
5 dl vispgrädde
Till servering
Pressad potatis, pasta eller ris

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén (skär bort överflödigt fett) och skär den i tjocka skivor som bultas lätt. Skär korven i bitar, strimla paprikan. Sila syltlök, gurka och oliver.
  2. Fräs korven i en stekgryta och ta sedan upp den, bryn därefter fläskfilén i samma gryta. Krydda med salt, peppar och mejram, pressa ner vitlöken och strö över mjölet.
  3. Lägg tillbaka korven när fläskfilén fått färg och blanda därefter ner paprikan, syltlöken, gurkan, oliverna och grädden. Låt grytan koka i fem till tio minuter. Smaka av och späd eventuellt med lite gurkspad.
Smaklig måltid!

Publicerat 3/2 2013 av Daniel Claesson.

Kreolsk gryta

Kommentera receptet