Pastagratäng

En roligare version av pasta och köttfärssås

Pastagratäng

Pasta och köttfärssås i all ära, är inte den rätten lite trist vid det här laget? Denna enkla pastagratäng ger nytt liv i den gamla klassikern och resterna passar sedan utmärkt i matlådan.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 30 minuter

30 minuter

3

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

7 dl pasta
400 g köttfärs
1 st purjolök
rapsolja
1 burk krossade tomater
2 st vitlöksklyftor
riven ost
salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader, koka pastan enligt förpackningen. Ansa purjolöken och skär i småbitar. Bryn köttfärsen och purjolöken i olja. Tillsätt tomaterna och den pressade vitlöken och låt småputtra några minuter. Smaka av med kryddor.
  2. Varva pasta och köttfärssåsen i en ugnssäker form. Toppa med riven ost och
    gratinera i 10 min högst upp i ugnen.
Smaklig måltid!

Publicerat 6/2 2013 av Daniel Claesson.

Pastagratäng

Kommentera receptet