Somrig kräftpasta

Lika god varm som kall

Somrig kräftpasta

En lätt och god sommarpasta med kräftor, fetaost och soltorkade tomater. Den är lika god att äta varm som kall och tar inte mer än 20 minuter att laga.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 20 minuter

20 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

5 dl pasta
3 dl crème fraiche eller gräddfil
150 g kräftstjärtar
75 g fetaost
50 g soltorkade tomater
2 msk chilisås
salt och peppar
färsk basilika

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
  2. Häll crème fraiche eller gräddfil i en skål. Låt kräftstjärtarna rinna av och häll sedan ner dem.
  3. Dela fetaosten och soltorkade tomater och rör ner i skålen. Tillsätt chilsås och krydda med salt och peppar. Rör slutligen ner lite färsk basilika.
  4. Häll av pastan när den är färdigkokt och blanda ner den i såsen.
Smaklig måltid!

Publicerat 9/7 2014 av Daniel Claesson.

Somrig kräftpasta

Kommentera receptet