X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Somrig kräftpasta

Somrig kräftpasta

PT20M20 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

1

En lätt och god sommarpasta med kräftor, fetaost och soltorkade tomater. Den är lika god att äta varm som kall och tar inte mer än 20 minuter att laga.

En lätt och god sommarpasta med kräftor, fetaost och soltorkade tomater. Den är lika god att äta varm som kall och tar inte mer än 20 minuter att laga.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Om du använder glutenfri pasta.

Ingredienser

5 dl pasta
3 dl crème fraiche eller gräddfil
150 g kräftstjärtar
75 g fetaost
50 g soltorkade tomater
2 msk chilisås
salt och peppar
färsk basilika
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
  2. Häll crème fraiche eller gräddfil i en skål. Låt kräftstjärtarna rinna av och häll sedan ner dem.
  3. Dela fetaosten och soltorkade tomater och rör ner i skålen. Tillsätt chilsås och krydda med salt och peppar. Rör slutligen ner lite färsk basilika.
  4. Häll av pastan när den är färdigkokt och blanda ner den i såsen.

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Häll crème fraiche eller gräddfil i en skål. Låt kräftstjärtarna rinna av och häll sedan ner dem. Dela fetaosten och soltorkade tomater och rör ner i skålen. Tillsätt chilsås och krydda med salt och peppar. Rör slutligen ner lite färsk basilika. Häll av pastan när den är färdigkokt och blanda ner den i såsen.

Lycka till!

Publicerat 9/7 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!