Thailändsk torsk i ugn

Med purjolök och grön currysås

Thailändsk torsk i ugn

En snabb och enkel middag, ugnsbakad torsk med purjolök och en sås gjord på grön currypasta och kokosmjölk. Perfekt både till lunch och middag!

En snabb och enkel middag, ugnsbakad torsk med purjolök och en sås gjord på grön currypasta och kokosmjölk. Perfekt både till lunch och middag!

Lagas på 40 minuter

PT40M40 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Tips

Torsken kan bytas ut mot valfri annan fisk, till exempel kolja, alaska pollock eller lax. Tillagningstiden kan variera beroende på tjockleken på fisken.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

800 g torsk
salt och peppar
100 g purjolök
50 g grön currypasta
400 msk kokosmjölk
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Lägg torsken i en ugnsform och krydda den med lite salt och peppar.
  3. Skölj purjolöken och hacka den sedan ganska fint. Strö den över och runt torsken.
  4. Blanda currypasta och kokosmjölk. Häll ner blandningen i ugnsformen, både runt och på fisken.
  5. Grädda mitt i ugnen i ungefär 25 minuter, tills torsken är tillagad. Servera gärna med ris, nudlar eller potatis.

Sätt ugnen på 150°. Lägg torsken i en ugnsform och krydda den med lite salt och peppar. Skölj purjolöken och hacka den sedan ganska fint. Strö den över och runt torsken. Blanda currypasta och kokosmjölk. Häll ner blandningen i ugnsformen, både runt och på fisken. Grädda mitt i ugnen i ungefär 25 minuter, tills torsken är tillagad. Servera gärna med ris, nudlar eller potatis.

Smaklig måltid!

Publicerat 11/7 2018 av .

Kommentera receptet