Hallon- och chokladkaka

Snabb och enkel bärkaka

Hallon- och chokladkaka

Denna snabba och enkla kaka är fylld med hallon och choklad. Den görs på en timme och är en riktigt god efterrätt, serveras gärna med en rejäl klick vaniljsås. Hallonen kan till exempel bytas mot blåbär.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 60 minuter

60 minuter

1

st

Ingredienser

3 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
75 g smör
1,5 dl mjölk
150 g hallon
50 g choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och bakpulver i en ganska stor bunke.
  3. Dela smöret i bitar och blanda ner med torrvarorna. Jobba ihop allt så det får en grynig konsistens. Häll ner mjölken och blanda ihop till en tjock smet.
  4. Smörj och bröa en ugnsform. Häll ned smeten och bre gärna ut den lite så att den är jämntjock i hela formen. Häll ner hallonen, dela chokladen i mindre bitar och tryck ner dem också.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 35 minuter, tills den är genomgräddad och gyllenbrun.
Smaklig måltid!

Publicerat 22/9 2013 av Daniel Claesson.

Hallon- och chokladkaka

Kommentera receptet