Köttfärssås med barbecuesmak

Klassisk bolognese med en BBQ-tvist

Köttfärssås med barbecuesmak

Alla har nog gjort egen köttfärssås (eller bolognese, om man så vill) någon gång. Detta recept innehåller barbecuesås och ger rätten en ny och spännande dimension som du inte får missa!

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 40 minuter

40 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

1 st gul lök
400 g köttfärs, gärna nötfärs
400 g krossade tomater
2 msk smokey barbecuesås
1 msk tomatpuré
salt och peppar
basilika
0,5 tsk chilipeppar

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en stekgryta eller stekpanna. Häll ner köttfärsen och låt den få färg.
  2. Blanda i krossade tomater, smokey barbecuesås och tomatpuré. Låt köttfärssåsen koka på svag värme i minst 15 minuter, gärna längre.
  3. Krydda med salt, peppar, basilika och lite chilipeppar och smaka av. Låt såsen koka ett par minuter till.
  4. Servera köttfärssåsen med nykokt spaghetti eller annan pasta.
Smaklig måltid!

Publicerat 8/4 2014 av Daniel Claesson.

Köttfärssås med barbecuesmak

Kommentera receptet