Etiopisk pepparsås

Kryddig köttfärssås

Etiopisk pepparsås

Etiopisk pepparsås påminner mycket om köttfärssås, men ska koka betydligt längre. Den etiopiska kryddblandningen ger rätten en härlig hetta. Serveras med bröd, ris, nötter och skivad banan.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 3 timmar

3 timmar

4

portioner

Ingredienser

Pepparsåsen
500 g köttfärs
500 g gul lök
1 burk krossade tomater
2 msk etiopisk peppar (kryddblandning)
salt
Till servering
Ris
Formfranska
Jordnötter (eller cashewnötter)
Banan
Russin

Gör så här

  1. Pepparsåsen blir godare ju längre den får koka. Den bör stå på spisen minst två timmar, men får gärna koka betydligt längre än så.
  2. Hacka löken ganska fint. Häll ner i en gryta och låt fräsa. Tillsätt köttfärsen och låt den genomstekas med löken.
  3. Häll ner krossade tomater, den etiopiska pepparblandningen och lite salt. Rör om och låt allt puttra på svag värme. Pepparsåsen ska småkoka i två till fem timmar, rör om då och då så att den inte bränner fast.
  4. Servera pepparsåsen på formfranska med kokt ris, jordnötter, skivad banan eller russin.
  5. Stort tack till Glad i Grönt för bilden!
Smaklig måltid!

Publicerat 23/7 2013 av Daniel Claesson.

Etiopisk pepparsås

Mer kött

Snabb Yakiniku

Snabb Yakiniku

Lagas på 20 min20 min  Matlådevänligt

Kreolsk gryta

Kreolsk gryta

Lagas på 30 min30 min  Matlådevänligt

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Lagas på 2 timmar2 timmar  Matlådevänligt

Kommentera receptet