Snabb Yakiniku

Klassisk köttgryta från Japan

Snabb Yakiniku

Yakiniku är en klassisk köttgryta från Japan, den har en söt och god smak. Yakiniku görs vanligtvis med entrecôte, men detta är ett förenklat recept. Det tillagas på max 20 minuter och är väldigt gott.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 20 minuter

20 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

6 st salladslökar
500 g lövbiff
2 msk sesamfrön
1,5 dl teriyakisås
1 dl vatten
salt och peppar

Gör så här

  1. Ansa, skölj och finhacka salladslöken. Strimla lövbiffen.
  2. Värm en stekgryta utan fett till medelvärme. Häll ner sesamfrön och torrosta dem. Häll dem sedan i en skål tills vidare.
  3. Häll ner smör i stekgrytan. Bryn lövbiffen i ett par minuter tillsammans med salladslöken.
  4. Tillsätt teriyakisås och vatten, krydda med salt och peppar. Rör om och låt sedan grytan småkoka i ungefär fem minuter. Rör ner sesamfröna precis innan servering.
  5. Servera yakinikun med nykokt ris eller nudlar. Toppa med valfri sallad.
Smaklig måltid!

Publicerat 11/4 2015 av Daniel Claesson.

Snabb Yakiniku

Kommentera receptet