X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Salamitoast i ugn

Salamitoast i ugn

PT30M30 minuter

2

portioner

0

Trött på tråkig toast gjord på formfranska, billig ost och skinka? Här är ett snabblagat alternativ med salami, soltorkade tomater och mozzarella.

Trött på tråkig toast gjord på formfranska, billig ost och skinka? Här är ett snabblagat alternativ med salami, soltorkade tomater och mozzarella.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Välj glutenfritt bröd.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Tips

Dela brödskivorna i mindre bitar, så blir detta en bra förrätt eller plockmat.

Ingredienser

8 st skivor bröd, t.ex. ciabatta
smör eller olja till stekning
30 g salami, skivad
6 st soltorkade tomater
100 g mozzarella
babyspenat
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Värm en stekpanna med smör eller olja till medelvärme. Stek brödskivorna på båda sidorna. De ska få en gyllerbrun yta.
  3. Dela under tiden salami, soltorkade tomater och mozzarella i ganska små bitar.
  4. Lägg hälften av brödskivorna på en skärbräda. Fördela hälften av mozarellan på bröden, lägg sedan på salami, soltorkade tomater och babyspenat. Toppa med resten av mozzarellan och lägg till sist på en till brödskiva.
  5. Lägg toasten på en plåt och gratinera i ugnen i 5-10 minuter. Toasten är klara när mozzarellan har smält.

Sätt ugnen på 200°. Värm en stekpanna med smör eller olja till medelvärme. Stek brödskivorna på båda sidorna. De ska få en gyllerbrun yta. Dela under tiden salami, soltorkade tomater och mozzarella i ganska små bitar. Lägg hälften av brödskivorna på en skärbräda. Fördela hälften av mozarellan på bröden, lägg sedan på salami, soltorkade tomater och babyspenat. Toppa med resten av mozzarellan och lägg till sist på en till brödskiva. Lägg toasten på en plåt och gratinera i ugnen i 5-10 minuter. Toasten är klara när mozzarellan har smält.

Lycka till!

Publicerat 27/12 2016 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!