Salamitoast i ugn

Lite finare toast med soltorkade tomater

Salamitoast i ugn

Trött på tråkig toast gjord på formfranska, billig ost och skinka? Här är ett snabblagat alternativ med salami, soltorkade tomater och mozzarella.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 30 minuter

30 minuter

2

portioner

Tips

Dela brödskivorna i mindre bitar, så blir detta en bra förrätt eller plockmat.

Ingredienser

8 st skivor bröd, t.ex. ciabatta
smör eller olja till stekning
30 g salami, skivad
6 st soltorkade tomater
100 g mozzarella
babyspenat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Värm en stekpanna med smör eller olja till medelvärme. Stek brödskivorna på båda sidorna. De ska få en gyllerbrun yta.
  3. Dela under tiden salami, soltorkade tomater och mozzarella i ganska små bitar.
  4. Lägg hälften av brödskivorna på en skärbräda. Fördela hälften av mozarellan på bröden, lägg sedan på salami, soltorkade tomater och babyspenat. Toppa med resten av mozzarellan och lägg till sist på en till brödskiva.
  5. Lägg toasten på en plåt och gratinera i ugnen i 5-10 minuter. Toasten är klara när mozzarellan har smält.
Smaklig måltid!

Publicerat 27/12 2016 av Daniel Claesson.

Salamitoast i ugn

Kommentera receptet