Filodegspaj med spenat och fetaost

Enkel och krispig vegetarisk paj

Filodegspaj med spenat och fetaost

En god och krispig paj som smakar spenat, vitlök och fetaost. Det är en helt vegetarisk spenatpaj som är väldigt enkel att laga. Servera den till middag eller som en del av en buffé.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 45 minuter

45 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

5 st ägg
2 dl mjölk
150 g fetaost
1 st citron
1 tsk oregano
salt och peppar
2 st vitlöksklyftor
200 g färsk spenat
270 g filodeg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Knäck äggen i en skål. Vispa dem tillsammans med mjölken. Smula ner fetaosten. Riv skalet från citronen och blanda ner i smeten. Krydda med oregano, salt och peppar och rör om igen.
  3. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme. Skala vitlöken och hacka den. Låt fräsa några minuter tillsammans med spenaten. Krydda med lite salt och peppar.
  4. Lägg filodegsarken omlott i en pajform. Låt några bitar sticka ut utanför formen. Häll ner spenat och vitlök, täck sedan med äggstanningen. Vik över filodegskanterna. Pensla gärna pajen med lite olivolja.
  5. Grädda filodegspajen mitt i ugnen i ungefär 25 minuter.
Smaklig måltid!

Publicerat 13/3 2014 av Daniel Claesson.

Filodegspaj med spenat och fetaost

Kommentera receptet