Filodegspaj med spenat och fetaost

Enkel och krispig vegetarisk paj

Filodegspaj med spenat och fetaost

En god och krispig paj som smakar spenat, vitlök och fetaost. Det är en helt vegetarisk spenatpaj som är väldigt enkel att laga. Servera den till middag eller som en del av en buffé.

En god och krispig paj som smakar spenat, vitlök och fetaost. Det är en helt vegetarisk spenatpaj som är väldigt enkel att laga. Servera den till middag eller som en del av en buffé.

Lagas på 45 minuter

PT45M45 minuter

4

portioner

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

5 st ägg
2 dl mjölk
150 g fetaost
1 st citron
1 tsk oregano
salt och peppar
2 st vitlöksklyftor
200 g färsk spenat
270 g filodeg
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Knäck äggen i en skål. Vispa dem tillsammans med mjölken. Smula ner fetaosten. Riv skalet från citronen och blanda ner i smeten. Krydda med oregano, salt och peppar och rör om igen.
  3. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme. Skala vitlöken och hacka den. Låt fräsa några minuter tillsammans med spenaten. Krydda med lite salt och peppar.
  4. Lägg filodegsarken omlott i en pajform. Låt några bitar sticka ut utanför formen. Häll ner spenat och vitlök, täck sedan med äggstanningen. Vik över filodegskanterna. Pensla gärna pajen med lite olivolja.
  5. Grädda filodegspajen mitt i ugnen i ungefär 25 minuter.

Sätt ugnen på 200°. Knäck äggen i en skål. Vispa dem tillsammans med mjölken. Smula ner fetaosten. Riv skalet från citronen och blanda ner i smeten. Krydda med oregano, salt och peppar och rör om igen. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme. Skala vitlöken och hacka den. Låt fräsa några minuter tillsammans med spenaten. Krydda med lite salt och peppar. Lägg filodegsarken omlott i en pajform. Låt några bitar sticka ut utanför formen. Häll ner spenat och vitlök, täck sedan med äggstanningen. Vik över filodegskanterna. Pensla gärna pajen med lite olivolja. Grädda filodegspajen mitt i ugnen i ungefär 25 minuter.

Smaklig måltid!

Publicerat 13/3 2014 av .

Mer vegetariskt

Snabb linssoppa

Snabb linssoppa

Lagas på 30 min30 min  Matlådevänligt  Lakto-vegetariskt recept

Vegetarisk svampstek

Vegetarisk svampstek

Lagas på 90 min90 min  Matlådevänligt  Ovo-vegetariskt recept

Rödbetspaj med spenat

Rödbetspaj med spenat

Lagas på 60 min60 min  Matlådevänligt  Lakto-ovo-vegetariskt recept

Kommentera receptet