Asiatisk kycklingsoppa

Snabb och god nudelsoppa

Asiatisk kycklingsoppa

Kycklingsoppan har asiatiska toner tack vare kokosmjölken och ingefäran. Den innehåller chili, vilket ger den en lagom hetta. Soppan är väldigt snabb och enkel att laga, samtidigt som den är jättegod.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 20 minuter

20 minuter

2

portioner

Ingredienser

0,5 st liten purjolök
2 st kycklingfiléer
2 msk riven färsk ingefära
400 g kokosmjölk
5 dl kycklingbuljong
0,5 st röd chili
100 g äggnudlar
salt och peppar

Gör så här

  1. Rensa och hacka purjolöken. Fräs den i en gryta med olja. Strimla kycklingen och låt den fräsa med purjolöken. Skala och riv ingefäran och häll ner den i grytan.
  2. Häll i koksmjölk och kycklingbuljong, hacka chilin fint och tillsätt även den. Låt allt koka i cirka tio minuter. Koka under tiden nudlarna i en egen gryta.
  3. Krydda soppan med salt och peppar och smaka av. Häll ner nudlarna när de är färdigkokta.
Smaklig måltid!

Publicerat 18/3 2014 av Daniel Claesson.

Asiatisk kycklingsoppa

Kommentera receptet