Champinjonsoppa

Mättande vegetarisk måltid

Champinjonsoppa

En mättande och värmande svampsoppa som mixas slät. Den är smaksatt med timjan, lök och tomatpuré. Soppan bör ätas med varmt bröd, som gärna får doppas i soppan.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 30 minuter

30 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

400 g champinjoner, färska
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
färsk timjan
1 msk tomatpuré
2 st grönsaksbuljongtärningar
8 dl vatten
2 st crème fraiche
1 st soja
salt och peppar

Gör så här

  1. Rensa eventuellt champinjonerna och skiva dem sedan. Skala och hacka gul och vit lök, hacka timjanen fint.
  2. Värm en gryta med lite stekfett till medelhög värme. Fräs champinjoerna och all lök i några minuter. Tillsätt sedan timjan och tomatpuré, krydda med lite salt. Låt fräsa någon minut till.
  3. Häll ner buljongtärningar och vatten. Låt soppan koka upp och sedan koka under lock i tio minuter.
  4. Blanda ner crème fraiche och soja. Mixa soppan slät med en stavmixer. Låt sjuda fem minuter till. Smaka av med salt, peppar och timjan. Servera gärna med varmt bröd.
Smaklig måltid!

Publicerat 2/2 2015 av Daniel Claesson.

Champinjonsoppa

Kommentera receptet