X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Champinjonsoppa

Champinjonsoppa

PT30M30 minuter

4

portioner

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

En mättande och värmande svampsoppa som mixas slät. Den är smaksatt med timjan, lök och tomatpuré. Soppan bör ätas med varmt bröd, som gärna får doppas i soppan.

En mättande och värmande svampsoppa som mixas slät. Den är smaksatt med timjan, lök och tomatpuré. Soppan bör ätas med varmt bröd, som gärna får doppas i soppan.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Om du har glutenfri soja.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Ingredienser

400 g champinjoner, färska
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
färsk timjan
1 msk tomatpuré
2 st grönsaksbuljongtärningar
8 dl vatten
2 st crème fraiche
1 st soja
salt och peppar
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Rensa eventuellt champinjonerna och skiva dem sedan. Skala och hacka gul och vit lök, hacka timjanen fint.
  2. Värm en gryta med lite stekfett till medelhög värme. Fräs champinjoerna och all lök i några minuter. Tillsätt sedan timjan och tomatpuré, krydda med lite salt. Låt fräsa någon minut till.
  3. Häll ner buljongtärningar och vatten. Låt soppan koka upp och sedan koka under lock i tio minuter.
  4. Blanda ner crème fraiche och soja. Mixa soppan slät med en stavmixer. Låt sjuda fem minuter till. Smaka av med salt, peppar och timjan. Servera gärna med varmt bröd.

Rensa eventuellt champinjonerna och skiva dem sedan. Skala och hacka gul och vit lök, hacka timjanen fint. Värm en gryta med lite stekfett till medelhög värme. Fräs champinjoerna och all lök i några minuter. Tillsätt sedan timjan och tomatpuré, krydda med lite salt. Låt fräsa någon minut till. Häll ner buljongtärningar och vatten. Låt soppan koka upp och sedan koka under lock i tio minuter. Blanda ner crème fraiche och soja. Mixa soppan slät med en stavmixer. Låt sjuda fem minuter till. Smaka av med salt, peppar och timjan. Servera gärna med varmt bröd.

Lycka till!

Publicerat 2/2 2015 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!