Snabb och enkel köttgryta

Kombination av kinesiska och svenska smaker

Snabb och enkel köttgryta

Använd valfritt fläskkött som smaksätts med soja och honung. Köttgrytan är både snabb och enkel att tillaga och bjuder på både svenska och kinesiska smaker i en spännande och god kombination.

Använd valfritt fläskkött som smaksätts med soja och honung. Köttgrytan är både snabb och enkel att tillaga och bjuder på både svenska och kinesiska smaker i en spännande och god kombination.

Lagas på 30 minuter

PT30M30 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

400 g fläskfilé, fläskyttefilé, kotlett eller karré
1 msk olja
1 msk soja
2 msk honung
1 st gul lök
2,5 dl matlagningsgrädde
1 st köttbuljongtärning
6 st enbär
salt och peppar
timjan
soja
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Putsa köttet om det har mycket fett, strimla det sedan i lagom stora grytbitar.
  2. Blanda olja, soja och honung i en djup tallrik eller skål, lägg ner köttet och täck det med marinaden. Låt stå i ett par minuter.
  3. Skala och hacka löken. Fräs den några minuter i en stekgryta eller stekpanna med hög kant. Häll ner köttet och låt det få färg. Spara marinaden till senare.
  4. Häll ner grädden, smula ner buljongtärningen, häll ner marinaden och rör om. Låt grytan koka upp och sänk sedan värmen. Tillsätt enbär, krydda med salt, peppar och timjan, ta i mer soja om du vill ha en mörkare färg.
  5. Smaka av grytan och servera med kokt ris eller potatiskroketter.
  6.  

Putsa köttet om det har mycket fett, strimla det sedan i lagom stora grytbitar. Blanda olja, soja och honung i en djup tallrik eller skål, lägg ner köttet och täck det med marinaden. Låt stå i ett par minuter. Skala och hacka löken. Fräs den några minuter i en stekgryta eller stekpanna med hög kant. Häll ner köttet och låt det få färg. Spara marinaden till senare. Häll ner grädden, smula ner buljongtärningen, häll ner marinaden och rör om. Låt grytan koka upp och sänk sedan värmen. Tillsätt enbär, krydda med salt, peppar och timjan, ta i mer soja om du vill ha en mörkare färg. Smaka av grytan och servera med kokt ris eller potatiskroketter.  

Smaklig måltid!

Publicerat 7/4 2014 av .

Kommentera receptet