Snabb och enkel köttgryta

Kombination av kinesiska och svenska smaker

Snabb och enkel köttgryta

Använd valfritt fläskkött som smaksätts med soja och honung. Köttgrytan är både snabb och enkel att tillaga och bjuder på både svenska och kinesiska smaker i en spännande och god kombination.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 30 minuter

30 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

400 g fläskfilé, fläskyttefilé, kotlett eller karré
1 msk olja
1 msk soja
2 msk honung
1 st gul lök
2,5 dl matlagningsgrädde
1 st köttbuljongtärning
6 st enbär
salt och peppar
timjan
soja

Gör så här

  1. Putsa köttet om det har mycket fett, strimla det sedan i lagom stora grytbitar.
  2. Blanda olja, soja och honung i en djup tallrik eller skål, lägg ner köttet och täck det med marinaden. Låt stå i ett par minuter.
  3. Skala och hacka löken. Fräs den några minuter i en stekgryta eller stekpanna med hög kant. Häll ner köttet och låt det få färg. Spara marinaden till senare.
  4. Häll ner grädden, smula ner buljongtärningen, häll ner marinaden och rör om. Låt grytan koka upp och sänk sedan värmen. Tillsätt enbär, krydda med salt, peppar och timjan, ta i mer soja om du vill ha en mörkare färg.
  5. Smaka av grytan och servera med kokt ris eller potatiskroketter.
  6.  
Smaklig måltid!

Publicerat 7/4 2014 av Daniel Claesson.

Snabb och enkel köttgryta

Mer kött

Chorizo stroganoff
Pulled Pork

Pulled Pork

Lagas på 6 timmar6 timmar  Matlådevänligt

Falukorvsgratäng

Kommentera receptet